Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Burning Witches - Wings Of Steel
Jaar van release: 2019
Label: Nuclear Blast Records

Burning Witches - Wings Of Steel

Eerder dit jaar trad zangeres Laura Guldemond toe tot de volledig vrouwelijke, traditionele heavymetalband Burning Witches. Zij verving Seraina Telli, die zich op haar eigen muziek wilde richten. De vijfkoppige, van oorsprong Zwitserse formatie (opgericht in 2015), heeft daarmee sinds de zomer twee Nederlanders in de gelederen. Gitariste Sonia Nusselder maakt al langer deel uit van de groep. Guldemond begon tijdens het drukke festivalseizoen en kon meteen aan de bak op de grote festivals. De ep Wings Of Steel bevat de gelijknamige single die eerder dit jaar al verscheen en drie nummers die afgelopen zomer zijn opgenomen op Wacken Open Air.

De titeltrack verschilt weinig van het eerdere werk van Burning Witches. De song opent agressief met stevig gitaarwerk, een donderende ritmesectie en een doodskreet, om vervolgens voort te gaan als traditionele heavymetaltrack. De song pakt meteen, maar kan vervolgens met moeite de aandacht vasthouden. Een euvel waar eerder werk ook onder lijdt. Guldemond klinkt degelijk en haar stem past goed bij de muziek. Een grote breuk met het verleden vormt zij dan ook niet.

Hetzelfde geldt voor de liveprestaties. De kersverse zangeres heeft zich het werk in rap tempo eigen gemaakt en brult en krijst er heerlijk op los. Af en toe gaat dit ten koste van de verstaanbaarheid van de teksten. De gitaarpartijen tijdens Executed komen iets minder lekker uit de verf met een wat naar en schel geluid. Tijdens de overige songs is dat minder het geval. Voor wie het zelf wil ervaren, speelt Burning Witches binnenkort tijdens de Eindhoven Metal Meeting (13 en 14 december).

Tracklist:
1. Wings Of Steel
2. Executed (Live At Wacken 2019)
3. Open Your Mind (Live At Wacken 2019)
4. Hexenhammer (Live Wacken 2019)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 23 november 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]