Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Stone Sour - Hello, You Bastards: Live In Reno
Jaar van release: 2019
Label: Cooking Vinyl

Stone Sour - Hello, You Bastards: Live In Reno

Nu Slipknot eerder dit jaar een nieuwe plaat uitbracht, staan de activiteiten van Stone Sour op een laag pitje. Logisch want alle tijd van frontman Corey Taylor gaat op aan het negenkoppige monster. Om de naam Stone Sour niet in de vergetelheid te laten raken, brengt de formatie in die tussentijd zoethoudertjes voor de fans uit. Ten tijde van het Slipknot-album .5 The Gray Chapter kwam de groep met twee cover-ep's en ditmaal brengt de band zijn eerste live-plaat uit.

Hello, You Bastards: Live In Reno werd vorig jaar in oktober opgenomen en vindt nu zijn weg naar de fans. Op de release vind je een dwarsdoorsnede van alle platen van Stone Sour, met daarbij een grote nadruk op het laatste studiowerk Hydrograd (2017). Met zeven van de zestien tracks is dit album het beste vertegenwoordigd, wat ook logisch is aangezien deze opname is gemaakt ten tijde van de promotietournee hiervan. Daarnaast hoor je uiteraard de grotere klassiekers, zoals Bother, Through Glass, aangevuld met het bekendere Stone Sour-werk. Opvallend is dat Audio Secrecy (2010) compleet overgeslagen wordt. Aangezien dit ook het minste album van de groep is, is dit geen groot gemis.

Waar Stone Sour zijn carričre begon als een harde metalband en waar de brul van Taylor regelmatig te horen viel, is de band per album geleidelijk een stuk softer gaan klinken. Het is fijn dat op deze live-registratie zowel de harde als melodieuze kant van de groep aan bod komt. Zo is het smullen met pittige krakers als Reborn en Get Inside, maar krijgen ingetogen tracks als Bother en Through Glass tevens een mooie, fragiele uitvoering. Grootste troef van Stone Sour blijft altijd het gouden keeltje van Corey Taylor. 

Er is expres voor gekozen om de plaat niet te voorzien van overdubs, waardoor kleine fouten hoorbaar zijn. Taylors zijn zang (en ook de rest van de band) klinkt niet altijd vlekkeloos, maar dit geeft een eerlijke registratie en de formatie komt er ook meer dan goed mee weg. Qua mix is er een prima balans gevonden om alle instrumenten goed hun zijn recht te komen. De balans tussen het gitaarspel en drumwerk is goed, waarbij elk instrument prima hoorbaar is, zonder dat er één hinderlijk overheerst.

Voor de liefhebbers van Stone Sour is Hello, You Bastards: Live In Reno dan ook een prima aanschaf. Het zorgt ervoor dat de band niet uit de picture raakt en biedt de fans een mooie overbrugging tot de heren weer de studio induiken om een nieuwe plaat op te nemen. Op het album vind je alle favorieten uit de discografie van de groep terug, met daarnaast een aantal interessante songs. Dat Stone Sour een formidabele live-band is, is niet onbekend en Hello, You Bastards: Live In Reno geeft dit nog maar eens prima weer. 

Tracklist:
1. YSIF
2. Taipei Person/Allah Tea
3. Do Me A Favor
4. Knievel Has Landed
5. Whiplash Pants
6. Absolute Zero
7. Bother
8. Tired
9. Rose Red, Violent Blue
10. 30/30/150
11. Get Inside
12. Reborn
13. Song #3
14. Through Glass
15. Made Of Scars
16. Fabuless
Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 27 november 2019

Koop dit album in

Meer Stone Sour:

[ Terug naar de Album Reviews ]