Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-11-2019

Urban Graveyard - Welcome To The Urban Graveyard
Jaar van release: 2019
Label: Eigen beheer

Urban Graveyard - Welcome To The Urban Graveyard

Het Zeeuwse Urban Graveyard bestaat twee jaar. Aanvankelijk speelt de groep onder de naam Stockholm Syndrome. De bandleden waren echter niet tevreden over deze naam. En aangezien er al te veel gelijknamige bands actief waren, koos de groep deze te veranderen in Urban Graveyard. Deze naam is ontleend aan een gelijknamig archeologisch boek. Welcome To The Urban Graveyard is het eerste wapenfeit van dit vijftal. Het genre? Vuige stonerrock.

De groep noemt zijn muziek een stevige metalvariant op stonerrock, een omschrijving die best treffend is. Wie namelijk op zoek is naar catchy stonerrock is bij Urban Graveyard bij het verkeerde adres. De songs klinken ongepolijst, vuig en ruig. Vooral zanger Daan Buckley is als een olifant in een porseleinkast. Met zijn rauwe, brullende stem geeft hij de nummers een flink punkgehalte en is er van pakkende meezingrefreintjes geen sprake. Wat de muziek van Urban Graveyard verder vooral doet, is grooven en beuken.

De ep duurt nog geen half uur en heeft met de titeltrack – die vooral bestaat uit een spoken word-quote uit het genoemde boek – en de instrumental Danjon-Lo twee korte songs waar weinig over te zeggen is. In de overige vier tracks laat Urban Graveyard vooral veel lekkere riffs en ritmes horen die doen denken aan Red Fang, Nirvana en Black Flag.

Het is moeilijk om Urban Graveyard op waarde te schatten op basis van deze korte ep. Helemaal vlekkeloos is het niet – met name de productie kan stukken beter – maar dat hoeft Urban Graveyard in deze fase van carrière nog niet te zijn. Het luistert in ieder geval prima weg. Met deze ep kan de groep de toekomst dan ook met opgeheven hoofd tegemoet zien.

Tracklist:
1. Welcome To The Urban Graveyard
2. 21st Century Prostitute
3. Danjon - L0
4. Bloodmoon Rising
5. A Subtle Guide
6. A58
Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 17 oktober 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]