Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-06-2020

Postmaster General - Ruins Of Tomorrow
Jaar van release: 2019
Label: Eigen Beheer
Postmaster General - Ruins Of Tomorrow
Postmaster General is een alternatief rocktrio uit Deventer, dat pas sinds vorig jaar actief is. De groep muzikanten bestaat uit zanger en drummer Niels van der Ree, gitarist Bob Op ’t Land en bassist Lennart Stolte. Het trio leverde eerder dit jaar met Ruins Of Tomorrow zijn eerste ep af en is momenteel bezig met het schrijven van songs voor de tweede ep.

Deze debuutrelease volgt het verhaal van een vergeten wereld. In het titelnummer ontdek je deze wereld. De daaropvolgende twee songs vertellen hoe de wereld zo geworden is en tot slot volgt de conclusie dat leven en dood bij de natuurlijke cyclus horen en dat aan uiteindelijk alles een einde komt.

Het sfeervolle openingsnummer laat de rustige kant van de Deventenaren horen. Dromerige, ingetogen gitaarakkoorden met lichte distortion, een leadgitaarmelodie en achtergrondgeluiden brengen je in hogere sferen, tot een twist een einde aan het nummer maakt in de vorm van een gesproken fragment: “We stopped looking for monsters under our beds when we realised that they are inside us.”

Na dit prettige, kalme begin, gaat het er een stuk steviger aan toe in het catchy Two Sinners met psychedelische jarenzeventigrock, die dankzij het toedoen van een tamboerijn swingt. Niels zet hier verrassend zijn extreme vocalen tijdens het couplet in, maar het refrein is dan weer meerstemmig en melodieus. Grote contrasten dus, maar het klinkt verrassend geslaagd.

The God Project toont met zijn sludgy stonerdoom en Kurt Cobain-achtige vocalen wederom een andere kant van het trio. De bas is prominent aanwezig, maar de track mist wat power, vooral doordat de drums op de achtergrond blijven.

Serene begint net als de titeltrack met postrock-achtige gitaarpartijen voordat de interessante, tegendraadse drumpartijen invallen en deze afsluiter je verder meeneemt op reis. Na dit overtuigende, instrumentale begin volgt halverwege een steviger deel dat helaas te snel volgt op het rustige deel en de prima opbouw daarmee wat tenietdoet. Het einde met zang is juist wel weer dik in orde.

Ruins Of Tomorrow is een veelzijdig schijfje dat de luisteraar heen en weer gooit tussen verschillende stijlen en emoties. Het trio beheerst die verschillende stijlen en Niels laat horen over een veelzijdige stem te beschikken. Tijdens de rustige passages maken de muzikanten de beste indruk, maar ook in de stevigere stukken zitten goede ideeën opgesloten. De potentie is er beslist dankzij memorabele secties, maar het is te hopen dat op de tweede ep aan de opbouw van de composities en de mix/productie is gewerkt. Ruins Of Tomorrow is een aangename kennismaking die benieuwd maakt naar een vervolg.

Tracklist:
1. Ruins Of Tomorrow
2. Two Sinners
3. The God Project
4. Serene

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 20 juni 2019

Koop dit album in

Meer Postmaster General:

[ Terug naar de Album Reviews ]