Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

U.D.O. - Steelfactory
Jaar van release: 2018
Label: AFM Records
U.D.O. - Steelfactory
Udo Dirkschneider heeft met groot succes concerten gegeven onder zijn eigen naam die alleen bestonden uit Accept-nummers. Hij begon met die onderneming in 2016, na de laatste tourverplichtingen te hebben afgerond voor het laatste U.D.O.-album Decadent. Aan het einde van dit jaar staan dan eindelijk de laatste Dirkschneider-concerten op de agenda. De focus gaat weer gelegd worden op U.D.O. En dat terwijl hij de Dirkschneider-tournee met gemak had kunnen doorzetten tot het einde ter tijden. Het zal mij benieuwen of het publiek ook trek heeft in zijn concerten zonder Accept-klassiekers. De U.D.O.-discografie is met vijftien albums imposant te noemen, maar het succes van Accept is nooit geëvenaard.

Aan de kwaliteit ligt het in ieder geval niet. Daar is de 66-jarige Dirkschneider uiterst consequent in geweest. Dat bewijst ook het nieuwe Steelfactory. In de eerste instantie is het moeilijk om grip te krijgen op de nieuwe plaat. U.D.O. heeft goed gekeken naar zijn eigen verleden en het album bestaat vooral uit songs die zeer bekend in de oren klinken. De Dirkschneider-tournee heeft Udo zelfs doen verleiden tot de herbewerking van Accept’s Living For Tonight. Make The Move lijkt als twee druppels water op die song.

Normaal gesproken heb ik een broertje dood aan artiesten die zichzelf steevast blijven kopiëren. Steelfactory blijkt echter een groeiplaat. Zo zitten er voor een heavymetalplaat behoorlijk veel details in verstopt. Het akoestische riedeltje in In The Heat Of The Night viel me bijvoorbeeld pas na een aantal luisterbeurten op. Het geheime wapen van U.D.O. is dan ook de Deense producer Jacob Hansen (onder andere Volbeat, Epica en Delain). Hij heeft het album voorzien van een kraakheldere sound die ervoor zorgt dat deze vorm van Teutoonse heavy metal anno 2018 nog best actueel kan klinken.

Als klap op de vuurpijl kan Dirkschneider nog altijd een beroep doen op zijn unieke stem die nauwelijks aan kracht heeft ingeboet. Hij is op zijn best als hij op sarcastische wijze de coupletten van Hungry And Angry opdreunt. Het gitaarwerk van Andrey Smirnov is om te smullen en Dirkschneider's zoon maakt een goede indruk op zijn eerste studioalbum als drummer. Daarnaast is het variatie troef op Steelfactory.

Het zijn allemaal elementen voor een genietbare plaat, maar toch zal Steelfactory niet de geschiedenisboeken ingaan als een hoogtepunt uit U.D.O.’s carrière. Daarvoor zijn de composities en gitaarriffs niet vindingrijk genoeg. Udo Dirkschneider is vooral een goede bewaker van zijn eigen sound, die dankzij Hansen een fijne update heeft gekregen.

Tracklist:
1. Tongue Reaper
2. Make The Move
3. Keeper Of My Soul
4. In The Heat Of The Night
5. Raise The Game
6. Blood On Fire
7. Rising High
9. Hungry And Angry
10. One Heart One Soul
12. A Bite Of Evil
13. Eraser
14. Rose In The Desert
15. The Way

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 27 september 2018

Meer U.D.O.:

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.