Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Kobra And The Lotus - Prevail II
Jaar van release: 2018
Label: Napalm Records
Kobra And The Lotus - Prevail II
In 2016 kwam Kobra And The Lotus met het idee om een dubbelalbum op te nemen en uit te brengen. Napalm Records had echter een alternatief plan voor de Canadese melodieuze metalband: Prevail in twee delen uitbrengen. De formatie rond zangeres Kobra Paige ging akkoord en na Prevail I (2017) is er bijna een jaar later Prevail II.

De opnamen dateren van dezelfde sessies. Veel verschil in sound is er dus niet. Ook is er niet gekozen om een scheiding te maken tussen stevige nummers en rustigere songs. Deze nieuwe release bevat net als het eerste deel een mix van melodieuze en krachtige rock- en metaltracks, waarbij de (Amerikaanse) rock overheerst.

Losing My Humanity is een openingstrack met veel power, prima riffs en een aanstekelijk refrein. Let Me Love You (waarvan een Japanse versie met een vermakelijke clip is verschenen) heeft ook een pakkend refrein, maar is op muzikaal gebied wat minder interessant. Voor instrumentale uitdaging moet je het krachtige Human Empire of Youíre Insane opzetten. Eerstgenoemde is beslist een van de hoogtepunten vanwege de tempowisselingen, de goede riffs, het soleerwerk, het memorabele refrein en de vocale diversiteit.

Het is voornamelijk Kobra die de show steelt in meerdere nummers, zoals in My Immortal, waarin een prima acapella-gedeelte is verwerkt, in het melodieus rockende Heartache en in het wat steviger rockende Velvet Roses. Deze drie melodieuze en wat toegankelijkere tracks staan halverwege de tracklist en luisteren net als het radiovriendelijke Modern Day Hero makkelijk weg, maar behoren niet tot de favoriete Kobra And The Lotus-nummers. White Water en een moderne en verkorte versie van Fleetwood Macís The Chain sluiten de plaat goed af.

Prevail II is een goede opvolger van Prevail I. Het is een plaat die wat minder uitschieters bevat dan zijn voorganger, maar grotendeels tot tevredenheid stemt, vooral bij degene die de toegankelijkere nummers van Previal I waardeert. Het is zangeres Kobra Paige die het geheel naar een hoger niveau tilt en die de aantrekkingskracht vormt van de makkelijk in het gehoor liggende songs. De ontvankelijke richting op het Prevail-tweeluik zal de fans van het oudere werk van Kobra And The Lotus minder aanspreken, maar zal ze veel nieuwe fans opleveren.

Tracklisting:
1. Losing My Humanity
2. Let Me Love You
3. Ribe
4. My Immortal
5. Human Empire
6. Heartache
7. Velvet Roses
8. Modern Day Hero
9. You're Insane
10. White Water
11. The Chain
12. Let Me Love You (Acoustic Bonus Track)

Score: 76 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 25 april 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]