Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • 3 februari:
 • Deathstars
 • Halestorm
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
Kalender
Vandaag jarig:
 • Arve Heimdal (Crest Of Darkness) - 51
 • Dan Spitz (Anthrax) - 59
 • Donald Tardy (Obituary) - 52
 • Ilya "Alan" Piyaev (Psilocybe Larvae) - 50
 • Matt Devries (Chimaira) - 45

Vandaag overleden:
 • Geoff Nicholls (Black Sabbath) - 2017
Review

The Wounded - Atlantic
Jaar van release: 2004
Label: Ebony Tears
The Wounded - Atlantic
Atlantic is inmiddels al het derde album van de Nederlandse gothic(rock)formatie The Wounded. Hun eerdere albums The Art of Grief en Monument stammen respectievelijk uit 2000 en 2002.

Het album opent met 'slechts' de stem van zanger Marco van der Velde in het nummer Hollow World en direct is de verdere toon van het album gezet. Zijn soms wat ruwe stem vol verdriet, melancholie, maar ook vol verlangen en hoop, weet van begin af aan te boeien en zet perfect de sfeer neer die nog negen nummers zal voortduren. Een kritisch punt is hier echter dat het hier wel om een 'maken of kraken'-stem gaat. Je moet er van houden, maar een beetje doorzetten helpt al een hoop en is het meer dan waard. Ik vind het zeer gewaagd om zo een album te openen en het resultaat mag er zeker zijn.

Ook muzikaal begint het goed. Klanken die doen denken aan de geweldige gothicrock uit de jaren tachtig met een iets meer metallige klank. Hier en daar heeft het wel wat weg van de groep Rubicon uit Groot-Britannië. Muzikaal is het redelijk uitgebalanceerd, hoewel het keyboard enigszins domineert. De balans tussen zang en instrumenten is goed. Na Hollow World volgen het iets hardere en snellere 18. Carat Dust en het lome dragende Running on Empty. Vervolgens het nummer Day of Joy waarin de luisteraar blij verrast wordt met de zang van Marieke naast de zang van Marco van der Velde. Een zeer geslaagd nummer en een welkome afwisseling.

Na het rustige Northern Lights volgt het voorspel tot een zeer geslaagde versie van de Nirvana-klassieker Smells Like Teen Spirit geheel in de stijl van de rest van het album. Ik vind hem eigenlijk beter dan het origineel, maar ben dan ook niet echt een liefhebber van Nirvana. Tot slot volgen er nog de nummers We Are Darker en Atlantic, het titelnummer. Het wordt misschien wat eentonig, maar ook dit zijn weer twee knappe composities. Het vertellende element in Atlantic en de oceaangeluiden sluiten het album op een welhaast perfecte manier af.

Dit is een zeer veelbelovend album van een welhaast on-Nederlandse kwaliteit. Het album heeft niet echt een zwak nummer en weet door de redelijke afwisseling tussen de nummers tot het einde toe te boeien. Een knap staaltje musiceren en eindelijk eens iets anders dan After Forever en soortgelijke bands. Tot slot van deze review nog een eervolle vermelding voor de mooie illustraties en vormgeving in het boekje.

Tracklist:
1. Hollow World
2. 18. Carat Dust
3. Running on Empty
4. Day of Joy
5. Northern Lights
6. Prelude
7. Smells Like Teen Spirit
8. We Are Darker
9. Atlantic

Score: 90 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 9 maart 2004

The Wounded - Atlantic
Reactie van Downer op 09-03-2004 om 03:37u

Gave review Seborik! Ben zeer benieuwd, hopelijk krijg ik hem vd week. Wat ik inmiddels al gehoord heb klonk erg goed. Eindelijk eens iets heel anders inderdaad!

The Wounded - Atlantic
Reactie van Een_Metalfan op 09-03-2004 om 18:51u
Score: 10 / 100

Ik volg de band al een aantal jaren,en ik vindt het geweldig. Ik draaide voorgaande jaren alleen maar metal.maar deze band heeft te weten overtuigen,dat the cure en andere muziek ook donders meeslepend en mooi kan zijn.Ik vond ze in het begin al goed met de art of grief,maar bij elke cd worden ze beter,vooral deze parel is meeslepend mooi. nogmaals als je alleen maar naar metal luisterd,moet je wel wennen aan deze unieke goeie band.

The Wounded - Atlantic
Reactie van prinses amalia op 10-03-2004 om 12:49u
Score: 100 / 100

Van mij een 10 voor deze geweldige plaat! Ook het artwork mag er zeker zijn, sfeervolle beelden bij een sfeervolle plaat. Deze combinatie van kunst, experiment en muziek is een 10 met griffel.

The Wounded - Atlantic
Reactie van rammsteiner op 11-03-2004 om 19:15u
Score: 10 / 100

Jezus! Echt een fucking goed album!! Met deze cd kan ik echt mn gevoelens kwijt! En dat zegt bij mij persoonlijk een hele hoop! Echt fucking goed!

The Wounded - Atlantic
Reactie van Marco op 25-03-2004 om 20:46u
Score: 8 / 100

Ik heb hem net gehaald, en ben zeer onder de indruk! ik schrok eerst dat ze Nirvana *kots* hadden gecovered, maar ze hebben het zeer goed gedaan, en deze versie klinkt WEL heel goed :) ik moet hem nog even goed luisteren om in me op te nemen, maar ik weet haast wel zeker dat het gaaf is!

The Wounded - Atlantic
Reactie van Marco op 25-03-2004 om 20:47u
Score: 80 / 100

oeps, ik tikte 8/100 punten in ik bedoelde dus 80 mijn excuses

The Wounded - Atlantic
Reactie van Eddie2 op 14-05-2010 om 13:09u
Score: 95 / 100

Gewoon geweldig

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.