Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    2 december:
  • Árstíðir
  • Hällas en Gigatron2000
  • Insomnium en Omnium Gatherum
  • Sonata Arctica en Eleine
  • Wilson & Wakeman
  • 3 december:
  • Hangman's Chair
  • Heilung
  • 4 december:
  • Dool en Ggu:ll
  • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 02-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Artur Sahakjan (Tystnaden) - 39
  • Ben Ward (Orange Goblin) - 47
  • Chris Wolstenholme (Muse) - 43
  • Dirk Schlächter (Gamma Ray) - 56
  • Ingeborg Anna Seide (Adorned Brood) - 49
  • Isaac Bitton (Les Variations) - 74
  • Jarno Parantainen (Machine Men) - 40
  • Masafumi Gotoh (Asian Kung-Fu Generation) - 45
  • Nate Mendel (Foo Fighters) - 53
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks)† - 61
  • Richard "Rik" Charron (Exciter) - 54
  • Rick Savage (Def Leppard) - 61
  • Tom McGuinness (Manfred Mann) - 80

Vandaag overleden:
  • Bobby Keys (The Rolling Stones) - 2014
  • Eric Woolfson (The Alan Parsons Project) - 2009
  • Mariska Veres (Shocking Blue) - 2006
Concertreview

Spoil Engine, Bliksem, Saille en Figure 9
Op 25 mei 2012 in Gebouw-T, Bergen Op Zoom
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie

Eindelijk weer eens een metalavond bij mij om de hoek in Gebouw-T. Zo heel veel is er op dit vlak niet te doen in mijn stad, dus als ik eens lopend naar een paar harde bands kan, is dat natuurlijk erg welkom. Op deze avond staan drie Belgische bands op de planken, voorafgegaan door een lokale opener. De Belgen van Spoil Engine, Bliksem en Saille hebben allen niet al te lange tijd geleden nieuwe platen uitgebracht, al is het wel in totaal verschillende genres. Moderne metal van Spoil Engine, Bliksem thrasht er op los en van Saille krijgen we een brok black metal geserveerd.

De avond wordt geopend door de lokale band Figure 9. Deze mannen hebben het laatste half jaar al vaker op de planken van Gebouw-T gestaan, ondermeer in de T-Strijd bandcontest, waar ze het tot de finale schopten. Vanavond mogen ze openen voor Spoil Engine, waar enkele bandleden toch al groot fan van waren, dus het is een droom die uitkomt. Het korte optreden wordt echter geplaagd door wat technische problemen. Tijdens het eerste nummer My Domination doet een van de gitaarversterkers het niet, waardoor het vooral de bas is die overheerst. Als het euvel verholpen is rocken de mannen redelijk hard, met nummers die je in de hoek van bijvoorbeeld Stone Sour en jawel, Spoil Engine moet zoeken. De band mist echter nog wel ervaring, waardoor het allemaal stroef lijkt te lopen op het podium. Best vermakelijk en hopelijk kijken ze goed hoe de headliners vanavond het doen. Maar misschien komen de mannen er wel.

Figure 9 @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 25-5-2013

Ook Saille ondervindt problemen. Bij de soundcheck gaat het mis met de toetsen, waardoor de band veel te laat begint. Als deze Belgen eenmaal hun black metal ter gehore brengen is het een grote brei van tonen die uit de speakers schallen. Het geluid is helaas knudde, waardoor er weinig te onderscheiden valt in de muziek. Saille is sowieso een vreemde eend in de bijt op deze avond maar doet z'n best om het publiek in beweging te krijgen. Dat blijkt echter een erg pittige opgave, waar helaas weinig resultaat wordt geboekt.

Saille @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 25-5-2013

Wegens productionele problemen duurt de ombouwpauze van Bliksem veel langer dan gehoopt. Het is inmiddels al ruim een half uur na de oorspronkelijke begintijd voordat het gordijn opengaat en deze Belgische thrashers het podium beklimmen. Het geluid is een stuk beter dan eerder op de avond, wat het optreden een stuk ten goede komt. Ondanks de magere opkomst is de band toch gretig en hakt er gelijk goed in met Insanity's Curse. Echt genieten is het bij het bijvoorbeeld titelnummer van debuutalbum Face The Evil. De band is erg op dreef maar moet helaas wel het optreden inkorten. Gelukkig zijn ze deze zomer nog wel vaker te zien, want dit smaakt naar meer.

Bliksem @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 25-5-2013

Wat ook naar meer smaakt is het optreden van Spoil Engine, maar dat zeiden we al in ons verslag van deze band toen ze op het Distortion festival optraden. De mannen mengen diverse stijlen tot hun eigen moderne geluid en zetten een zeer overtuigend optreden neer. In het uurtje speeltijd krijgen we diverse nummers van de nieuwe plaat The Art Of Imperfection voorgeschoteld, zoals opener The Abusrdist en de tongue twister Thalidomide. Dit wordt aangevuld met ouder materiaal als Breathe, Antimatter en Fitting The Peaces. Al met al een gevarieerde set waarbij het de mannen niet uitmaakt dat er weinig publiek is, ze gaan er helemaal voor. Na een uitstekend optreden is de band al snel onder het publiek te vinden om met de fans na te praten. De mannen blijken nog erg sympathiek te zijn ook.

Spoil Engine @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 25-5-2013

Reactie van Triple op 02-06-2013 om 22:39u


Inderdaad erg jammer van de magere opkomst maar ik geloof dat deze site er ook geen reclame voor gemaakt heeft in de zijn concertagenda, of vergis ik me?
Allez ik heb me prima vermaakt ;o)

Reactie van een Metalfan op 04-06-2013 om 10:15u


je vergist je, Triple.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.