Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Negen nieuwe clips met o.a. Erra, Sumo Cyco en The Warning
Geplaatst op 13 oktober 2021 om 20:45u

Een originele en tevens pakkende bandnaam verzinnen is niet eenvoudig. Met The Murder Of My Sweet, Sumo Cyco en zeker Vomit The Soul weet je zeker dat je een naam hebt die nog niet in gebruik is, maar met Tormentor (zo heette Kreator ooit) weet je in ieder geval dat het tegendeel daarvan waar is. En toch hebben we vandaag een Tormentor, dat al sinds 2004 aan die naam vasthoudt. Gelukkig zijn de andere bands minder eigenwijs als het aankomt op het kiezen van een naam.

  • Erra (melodic metalcore)
  • Sumo Cyco (punk/metal)
  • The Warning (hardrock)
  • Gloson (sludge)
  • The Murder Of My Sweet (symphonic rock)
  • Vomit The Soul (slamming death)
  • Carnation (death metal)
  • TormentoR (thrash metal)
  • Aquilus (atmospheric metal)

Negen nieuwe clips met o.a. Erra, Sumo Cyco en The Warning

Band: Erra
Releasenaam: Erra
Track: Vanish Canvas Feat. Courtney Laplante
Releasedatum: 19 maart 2021

In maart dit jaar bracht Erra nog een selftitled album uit en nu al komt de band met iets nieuws. Althans, half-nieuw. De kenner weet dat Vanish Canvas afkomstig is van die plaat, maar de Amerikanen hebben het nummer in een nieuw jasje gestoken. Ze hebben namelijk de hulp van mevrouw Courtney LaPlante van Spiritbox ingeroepen.

Band: Sumo Cyco
Releasenaam: Initiation
Track: Sun Eater
Releasedatum: 8 oktober 2021

Heeft u honger? Eet dan eens een zon. Samen met Sumo Cyco bijvoorbeeld, dat de track Sun Eater als laatste op de deluxe-editie van het album Initiation heeft gezet. Eet smakelijk.

Band: The Warning
Releasenaam: Mayday
Track: Disciple
Releasedatum: 8 oktober 2021

Mayday is niet alleen het noodsignaal in de radiotelefonie, Mayday is ook de titel van een op 8 oktober verschenen ep. Van drie zusjes uit Monterrey, Mexico, wel te verstaan. En bij een bandnaam als The Warning is zo'n ep-titel natuurlijk wel toepasselijk. U ziet de videoclip bij het nummer Disciple.

Band: Gloson
Releasenaam: Impetus
Track: Impetus
Releasedatum: 8 oktober 2021

Behalve dat het nieuwe album begin volgend jaar via Indie Recordings uitkomt, laat het Zweedse Gloson nog niet veel los over de opvolger van Grimen (2017). U moet het voorlopig doen met de videoclip bij Impetus.

Band: The Murder Of My Sweet
Releasenaam: A Gentleman's Legacy
Track: A Ghost Of A Chance
Releasedatum: 10 december 2021

The Murder Of My Sweet komt op 10 december met A Gentleman's Legacy. Het album is het vervolg op het uit 2007 stammende A Gentleman's Hurricane. Dat album is echter uitgebracht door Mind's Eye, de band van drummer Thom. U ziet de videoclip bij het nummer A Ghost Of A Chance.

Band: Vomit The Soul
Releasenaam: Cold
Track: The Lost Aurea
Releasedatum: 12 november 2021

Wie dacht dat een band met een naam als Vomit The Soul brutal death maakt, heeft het mis. Dit is slamming death. Heel wat anders natuurlijk. Via Unique Leader Records brengen de brutelingen op 12 november Cold uit en hieronder ziet u de videoclip bij het nummer The Lost Aurea.

Band: Carnation
Releasenaam: The Galaxy Sessions
Track: Reincarnation
Releasedatum: 24 december 2021

Op 0e kerstdag releasen onze zuiderburen van Carnation een live-plaat. Het kwintet heeft daar in ieder geval Reincarnation op geplempt, want daarvan ziet u hieronder de videoclip. Vindt u het wat, dan kunt u nu alvast The Galaxy Sessions pre-orderen.

Band: TormentoR
Releasenaam: Crown Of Shame
Track: Crown Of Shame
Releasedatum: 12 november 2021

Er zijn maar liefst vier Tormentors in Duitsland. Crown Of Shame is het nummer van de band uit Guben, Brandenburg, Het is de titeltrack van de nieuwe ep van de oosterburen, die op 12 november via Iron Shield Records uitkomt.

Band: Aquilus
Releasenaam: Bellum I
Track: Into Wooded Hollows
Releasedatum: 3 december 2021

"The master of atmospheric black metal", volgens Blood Music, het label dat op 3 december de tweede full-length van Aquilus uitbrengt. Dat legt de lat erg hoog voor de Australische band. Oordeel op basis van Into Wooded Hollows of het de moeite waard is om het eerste deel van het tweedelige Bellum, dat gecomponeerd is door Horace Rosenqvist, te bestellen.