Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Nieuwe clips: Jeff Scott Soto, Letzte Instanz, Volumes ...
Geplaatst op 12 oktober 2021 om 20:20u

Metalheads komen overal vandaan. Zelfs uit Réunion, een eiland en Frans overzees departement in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Mobius is inmiddels gevestigd in Frankrijk, maar de wortels liggen dus elders. De overige bands van vandaag komen uit bekendere oorden.

  • Jeff Scott Soto (Talisman cover)
  • Letzte Instanz (neue deutsche härte)
  • Volumes (progressive rock/metal)
  • Mobius (modern metal)
  • Thoughtcrimes (math metal)
  • Gealdýr (nordic folk)
  • Toundra (post-rock)
  • Ovtlier (alternative metal)
  • Mercury X (progressive metal)

Nieuwe clips: Jeff Scott Soto, Letzte Instanz, Volumes ...

Band: Jeff Scott Soto
Releasenaam: The Duets Collection, Vol. 1
Track: I'll Be Waiting Feat. Alirio
Releasedatum: 8 oktober 2021

De van onder meer Journey en Yngwie Malmsteen bekende zanger Jeff Scoto Soto knalde er op 8 oktober maar weer eens een solo-album uit. Voor de promotie van deze schijf - The Duets Collection, Vol. 1 - heeft de van oorsprong Puerto Ricaanse frontman de hulp van Alirio ingeroepen om het nummer I'll Be Waiting van Talisman te coveren.

Band: Letzte Instanz
Releasenaam: Ehrenwort
Track: Du Bist Nicht Verloren
Releasedatum: 29 oktober 2021

Het in 1996 opgerichte neue deutsche härte-gezelschap Letzte Instanz drukt u in de nieuwe single op het hart dat u nog niet verloren bent: Du Bist Nicht Verloren. Het is de derde van het op 29 oktober te verschijnen Ehrenwort, dus de bandleden menen het echt.

Band: Volumes
Releasenaam: Happier?
Track: Bend
Releasedatum: 19 november 2021

Volumes komt uit Los Angeles en heeft op 19 november een nieuwe schijf voor u in de aanbieding onder de titel Happier?. Met de video bij track 3, Bend, zijn de heren alweer toe aan de derde single van deze nieuwe plaat.

Band: Mobius
Releasenaam: The Line
Track: Mist Of Illusions
Releasedatum: 10 oktober 2016

Om het vijfjarig bestaan van het debuutalbum The Line te vieren, heeft het internationale metalgezelschap Mobius een live-studioversie opgenomen van de laatste track van dat album: Mist Of Illusions. Gefeliciteerd met het jubileum!

Band: Thoughtcrimes
Releasenaam: Tap Night
Track: Wedlock Waltz
Releasedatum: 8 oktober 2021

Wie bij het woord Thoughtcrimes niet gelijk denkt aan Orwell's dystopische boek uit 1949 zou dat boek toch eens moeten lezen. Of niet. Wie houdt van enigszins geschifte math metal, moet de video bij de laatste track van het op 8 oktober gereleasete schijfje Tap Night maar eens checken. Hier is Wedlock Waltz. En om nog maar ff te namedroppen: Het is de band met de van The Dillinger Escape Plan bekende drummer.

Band: Gealdýr
Releasenaam: The Three Roots
Track: The Three Roots
Releasedatum: 8 oktober 2021

Fans van Noordse darkfolk in de trant van Heilung en Wardruna doen er goed aan hun blik ook eens te richten op Gealdýr. Onder die naam heeft Jonathan Barendsma namelijk een nieuwe single uitgebracht, waarin hij voor het eerst keelzang ten gehore brengt: The Three Roots.

Band: Toundra
Releasenaam: Hex
Track: El Odio Part 1
Releasedatum: 14 januari 2021

In Spanje hebben ze ook een toendra, maar dan geen gebied zonder boom- of struiklaag, maar het postrockende Toundra. De Zuid-Europeanen komen op 14 januari via InsideOut Music met het album Hex. De single El Odio Part 1 geeft je een idee van wat je kunt verwachten.

Band: Ovtlier
Releasenaam:
Track: All I Need
Releasedatum: 10 oktober 2021

"What you've done in this life, determines where you go", aldus de spreker in de intro van All I Need van Ovtlier. Dat is de nieuwe single van de Amerikaanse groep, die elementen van Slipknot, Motionless In White en Korn verwerkt in zijn composities.

Band: Mercury X
Releasenaam: Imprisoned
Track: Lonely
Releasedatum: 10 december 2021

In eerste instantie was het de bedoeling om alleen een epic van twintig minuten op een ep uit te brengen, maar Mercury X besloot vier extra nummers op te nemen en van Imprisoned een langspeelplaat te maken. Het Zweedse kwartet vond Frontiers Music bereid om het album op 10 december uit te brengen. Bekijk hier de clip bij Lonely.