Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Negen nieuwe clips: Lucifer, Conception, Blood Red Throne ...
Geplaatst op 10 oktober 2021 om 15:30u

Met een spannende eindfase van de Formule 1 op de achtergrond delen we je razendsnel negen recent uitgebrachte clips. Geniet nog even van het weekend voordat de werkweek begint.

  • Lucifer (retro rock)
  • Conception (progressive power metal)
  • Blood Red Throne (death metal)
  • Hangman's Chair (doom rock)
  • Mercury Circle (dark rock)
  • Tower (heavy metal)
  • Beyond The Barricade (metalcore)
  • Obskvvr (melancholic black/dark metal)
  • Arkdown (deathcore)

Negen nieuwe clips: Lucifer, Conception, Blood Red Throne ...

Band: Lucifer
Releasenaam: Lucifer IV
Track: Crucifix (I Burn For You)
Releasedatum: 29 oktober 2021

Apeldoorn, Den Bosch, Breda en Antwerpen; Lucifer komt binnenkort naar je toe. Dat doet de Zweedse retrorockgroep om Lucifer IV te promoten. Daarop vind je onder meer Crucifix (I Burn For You), waarvan de beginlick wel iets heeft van South Of Heaven.

Band: Conception
Releasenaam: State Of Deception
Track: Roll The Fire 2.0
Releasedatum: 8 oktober 2021

Begin volgend jaar komt er een deluxe-editie van State Of Deception (2020) van Conception. De Noorse proggers hebben daarvoor bonustracks opgenomen, waaronder een nieuwe, stevigere versie van Roll The Fire. Het origineel dateert uit 1993.

Band: Blood Red Throne
Releasenaam: Imperial Congregation
Track: Transparent Existence
Releasedatum: 8 oktober 2021

We blijven in Noorwegen, maar gaan zuidwaarts voor Blood Red Throne. Het groovende deathmetalcollectief heeft een clip opgenomen bij Transparent Existence. Dat nummer staat op het eergisteren via Nuclear Blast Records verschenen Imperial Congregation.

Band: Hangman's Chair
Releasenaam:
Track: Loner
Releasedatum: 8 oktober 2021

"Loneliness is dangerous : it’s addicting", aldus een oud gezegde. Regisseur Kendy Ty heeft een non-fictie-documentaire gemaakt over de worstelingen van vier protagonisten. Die zie je hier met de muziek van Loner van Hangman's Chair erbij. Het is de nieuwe single van de Franse doomrockers.

Band: Mercury Circle
Releasenaam: Killing Moons
Track: Like Matches
Releasedatum: 8 oktober 2021

Zangeres Cammie Gilbert van Oceans Of Slumber is te gast bij Mercury Circle in Like Matches. Dat is een band waarin onder andere leden van Swallow The Sun, , To/Die/For en Children Bodom spelen. Het debuutalbum verscheen eergisteren via Noble Demon.

Band: Tower
Releasenaam: Shock To The System
Track: Blood Moon
Releasedatum: 12 november 2021

Op 12 november komt Tower uit New York met het album Shock To The System. Gabby Vessoni maakte een videoclip bij Blood Moon ter promotie van de tweede full-length van de old school heavymetalband.

Band: Beyond The Barricade
Releasenaam:
Track: Trapped
Releasedatum: 8 oktober 2021

Bendik Gjestrud Løvbrøtte is de persoon achter de clip bij Trapped van Beyond The Barricade. Dat is een metalcoreformatie uit het Noorse Bergen, die zo nu en dan een single online zetten.

Band: Obskvvr
Releasenaam: Split With Levendleed
Track: Remains
Releasedatum: 1 oktober 2021

Van eigen bodem hebben we vandaag Obskvvr, dat recentelijk een split op de markt bracht met Levendleed. Obskyyr is een melancholisch dark/blackmetalproject van Joe Sinner/Joe Schelvis.

Band: Arkdown
Releasenaam: Terra Phasma
Track: Badlands
Releasedatum: 3 december 2021

Het Engelse Arkdown presenteert de nieuwe single Badlands. Die track van het brute kwartet blikt vooruit op het album Terra Phasma, dat op 3 december uitkomt.