Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Negen nieuwe clips: Lordi, Omnium Gatherum, Armored Saint ...
Geplaatst op 26 september 2021 om 12:05u

Eerder vandaag overleed Alan Lancaster. De bassist, zanger en mede-oprichter van Status Quo overleed op 72-jarige leeftijd. Oude rockers gaan, maar een nieuwe generatie geïnspireerd door de oude rockers neemt het stokje over. Hieronder een mix van ervaren en minder ervaren muzikanten die recentelijk clips hebben gemaakt.

  • Lordi (thrash metal)
  • Omnium Gatherum (melodeath)
  • Armored Saint (heavy metal)
  • Antiqva (dark folk)
  • Aeon Zen (progressive metal)
  • NorthTale (power metal)
  • Deaf Rat (Madonna cover)
  • Starset (cinematic rock)
  • The Answer Lies In The Black Void (doom metal)

Negen nieuwe clips: Lordi, Omnium Gatherum, Armored Saint ...

Band: Lordi
Releasenaam: Lordiversity - Abracadaver
Track: Abracadaver
Releasedatum: 10 december 2021

Lordi goes thrash. Dat gebeurt in Abracadaver van het op 10 december via AFM Records te verschijnen album Lordiversity - Abracadaver. Op 2 december volgend jaar staat de Finse groep in P60 te Amstelveen, drie dagen eerder in Essigfabrik te Keulen.

Band: Omnium Gatherum
Releasenaam: Origin
Track: Reckoning
Releasedatum: 5 november 2021

Een maand geleden stond Omnium Gatherum op Alcatraz in Kortrijk. Op dat festival speelde de Finse melodeathformatie nog geen tracks van het op 5 november te verschijnen Origin, maar de mannen hebben wel een clip bij de nieuwe track Reckoning opgenomen, zodat je toch alvast een voorproefje van de negende langspeler.

Band: Armored Saint
Releasenaam: Symbol Of Salvation Live
Track: The Truth Always Hurts
Releasedatum: 22 oktober 2021

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat Symbol Of Salvation van Armored Saint uitkwam. In 2018 speelde de Amerikaanse band de plaat in zijn geheel in Gramercy Theatre te New York. Op 22 oktober komt er een dvd van uit met de titel Symbol Of Salvation Live. De digitale en viylversies bevatten vijf demotracks, waarin gitarist Dave Prichard nog te horen is.

Band: Antiqva
Releasenaam:
Track: Anadem Gyre
Releasedatum: 23 september 2021

Anadem Gyre is de tweede single van Antiqva, het project van Lindsay Schoolcraft (ex-Cradle Of Filth) en Xenoyr (Ne Obliviscaris, Omega Infinity). De beelden zijn onder meer opgenomen in Archaeological Museum en Nature Reserve "Krzemionki" in Ostrowiec Świętokrzyski.

Band: Aeon Zen
Releasenaam: Transversal
Track: Transversal
Releasedatum: 24 september 2021

Transversal is het zesde en laatste album van Aeon Zen. Het Engelse gezelschap kijkt met bijgaande clip behorende bij het tiendelige conceptwerkstuk terug op zijn carrière

Band: NorthTale
Releasenaam: Eternal Flame
Track: Only Human
Releasedatum: 13 november 2021

Only Human is de eerste single van NorthTale's album Eternal Flame. Dat is de tweede full-length van de internationale groep die eind 2017 is opgericht door Bill Hudson, Christian Eriksson en Patrick Johansson.

Band: Deaf Rat
Releasenaam:
Track: Like A Prayer
Releasedatum: 24 september 2021

Like A Prayer van Madonna, maar dan in een wat steviger jasje van Deaf Rat. Dat is een Zweedse hardrockband die in 2019 het album Ban The Light op de wereld losliet.

Band: Starset
Releasenaam: Horizons
Track: Leaving This World Behind
Releasedatum: 22 oktober 2021

Op 16 februari komt Starset naar Melkweg te Amsterdam. Starset is een Amerikaanse band die filmische rock maakt volgens eigen zeggen. Beoordeel aan de hand van de clip bij Leaving This World Behind of die omschrijving de lading dekt.

Band: The Answer Lies In The Black Void
Releasenaam: Forlorn
Track: Mina
Releasedatum: 24 september 2021

Mina is een eerbetoon aan Francis Ford Coppola's Bram Stoker's Dracula (1992). The Answer Lies In The Black Void is een samenwerking van Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) en Jason Köhnen (Mansur, Celestial Season, Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble). Het nummer staat op het eergisteren verschenen album Forlorn.