Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Negen nieuwe clips met o.a. Evanescence, Tremonti en Obscura
Geplaatst op 24 september 2021 om 23:25u

Op de dag dat Nevermind van Nirvana het dertigjarig jubileum viert, en onder meer Stick To Your Guns en Gaahls Wyrd nieuw songmateriaal online gezet hebben, delen we negen clips. Zoals je gewend bent gaat het daarbij van rustig (Evanescence) tot ruig (Full Of Hell), van melodieus en toegankelijk (Tremonti) naar complex (Obscura).

  • Evanescence (alternative rock)
  • Tremonti (alternative metal)
  • Obscura (tech death)
  • I The Nihilist (progressive metalcore)
  • Necrofier (black metal)
  • Mass Worship (death metal)
  • 1914 (black metal)
  • Full Of Hell (grindcore/death metal)
  • Dream Ocean (symphonic metal)

Negen nieuwe clips met o.a. Evanescence, Tremonti en Obscura

Band: Evanescence
Releasenaam: The Bitter Truth
Track: Better Without You
Releasedatum: 26 maart 2021

We hebben al verschillende versies van Better Without You van Evanescence langs horen en zien komen, maar nog niet de 4K HDR & 5.1 surround sound-versie. Bij deze de upgrade met bijdragen van onder meer Eric D. Howell (regie) en Jillian Nodland (productie).

Band: Tremonti
Releasenaam: Marching In Time
Track: Now And Forever
Releasedatum: 24 september 2021

Vandaag heeft Napalm Records het vijfde studio-album van Tremonti uitgebracht. Een drietal dagen geleden verscheen de derde single Marching In Time. Die willen we je niet onthouden.

Band: Obscura
Releasenaam: A Valediction
Track: Devoured Usurper
Releasedatum: 19 november 2021

Ook Obscura is toe aan single nummer drie. Op 19 november brengt Nuclear Blast Records A Valediction uit. Daarop hoor je onder meer de fretloze bas van Jeroen Paul Thesseling (ex-MaYaN, ex-Pestilence).

Band: I The Nihilist
Releasenaam:
Track: Offset
Releasedatum: 3 september 2021

De naam I The Nihilist zal velen niets zeggen. De progressieve metalcoreband bestaat nog maar kort en presenteert na de eerste single Wanderlust nu de tweede: Offset.

Band: Necrofier
Releasenaam: Prophecies Of Eternal Darkness
Track: Betrayal Of The Queen
Releasedatum: 22 oktober 2021

Dwayne Cathey is de man achter de beelden bij Betrayal Of The Queen van Necrofier. De track van de Amerikaanse blackmetalformatie staat op het op 22 oktober via Season Of Mist te verschijnen Prophecies Of Eternal Darkness.

Band: Mass Worship
Releasenaam: Portal Tombs
Track: Portal Tombs
Releasedatum: 4 februari 2021

Zin om de boel te slopen? Dat kan op de verpulverende klanken van Portal Tombs. Mark "Barney" Greenway is te gast in deze nieuwe single van Mass Worship, die tevens de titeltrack is van het op 4 februari van volgend jaar via Century Media Records te verschijnen album.

Band: 1914
Releasenaam: Where Fear And Weapons Meet
Track: Pillars Of Fire (The Battle Of Messines)
Releasedatum: 22 oktober 2021

Van 7 tot en met 14 juni 2017 vond de Twee Slag om Mesen plaats. De verschrikkelijke taferelen vind je terug in Pillars Of Fire (The Battle Of Messines) van 1914. De titel is een directe referentie aan het boek Pillars Of Fire: The Battle Of The Messines Ridge van Jan Passingham.

Band: Full Of Hell
Releasenaam: Garden Of Burning Apparitions
Track: Eroding Shell
Releasedatum: 1 oktober 2021

Over een week komt het Amerikaanse Full Of Hell via Relapse Records met Garden Of Burning Apparitions. Op die vijfde 'lang'speler staat onder meer het nog geen minuut durende Eroding Shell.

Band: Dream Ocean
Releasenaam: The Missing Stone
Track: As I Die
Releasedatum: 24 september 2021

As I Die is alweer de vijfde single van het album The Missing Stone van Dream Ocean. Genoeg materiaal dus om op basis daarvan te beoordelen of je wat met de plaat van de in Duitsland gevestigde symfonische metalformatie kunt.