Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Mike Patton heeft mentale problemen
Geplaatst op 15 september 2021 om 13:15u

Mike Patton heeft alle voor het najaar geboekte (Noord-Amerikaanse) shows van zijn bands Faith No More en Mr. Bungle gecanceld. De zanger is open over de reden voor deze beslissing. Hij heeft last van mentale problemen, die zijn verergerd door de huidige coronapandemie. Patton voelt dat hij daardoor momenteel te weinig kan geven. Het spijt hem voor de fans dat hij concerten moet afzeggen en de vocalist hoopt het spoedig goed te maken.

Ondanks de impact die dit heeft op de bands, crews en fans laten zijn bandleden weten dat ze hun frontman honderd procent steunen in deze beslissing. Zo stellen zijn collega's uit Faith No More dat doorgaan met deze speeldata een destructief effect zou hebben op Mike Patton, wiens waarde als een broer voor hen meer betekent dan zijn baan als zanger van de band.

Voorlopig blijven de geplande Europese shows voor volgend jaar wel staan. Zo staat Faith No More voor zondag 19 juni 2022 geboekt in een uitverkochte AFAS Live te Amsterdam en prijkt de alternatieve metalband op de affiche van festivals als Rock Werchter, Hellfest en Tons Of Rock. De afgelopen twee jaar stond Faith No More ook op de rol voor de Graspop Metal Meeting, maar beide edities werden helaas afgelast wegens de coronacrisis.

Afgelopen week deelden we op de Facebook-pagina van Metalfan.nl een 'uitgelekte' danwel 'neppe' festivalposter voor Graspop 2022, die op internet circuleert en waarop Faith No More opnieuw als co-headliner vermeld staat voor de GMM-vrijdag. Er is ook een tweede versie van die Graspop-affiche verschenen, waarop Faith No More is vervangen door Nightwish (en de rest van de line-up hetzelfde is).

Dit zou kunnen betekenen dat de huidige mentale gezondheidsproblemen van Patton hebben gezorgd voor een wijziging in het tourschema van Faith No More voor 2022, waardoor de show op Graspop komt te vervallen. Desondanks achten we de kans nog steeds groot dat die beide posters nep zijn (en door n of twee overenthousiaste metalfans in elkaar zijn gezet), dus het blijft afwachten hoe de uiteindelijke line-up van Graspop 2022 er uit zal zien en of Faith No More dan, met een hopelijk herstelde Mike Patton, alsnog van de partij is.

Mike Patton heeft mentale problemen