Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

03-08-2021

Negen nieuwe clips met onder andere Carnifex en Atreyu
Geplaatst op 18 juni 2021 om 21:00u

De mussen vallen dood van het dak, de hoogspanningsmasten in de buurt van Oosterwolde begeven het, maar hopelijk houdt u het hoofd koel met deze drukkende warmte. We hebben wat coole clips op een rij gezet om aan dat laatste bij te dragen.

  • Carnifex (deathcore)
  • Atreyu (metalcore)
  • Boom Dox (rap metal)
  • Times Of Grace (alternative metal)
  • Unto Others (goth metal)
  • Beyond Grace (modern death metal)
  • Health X Tyler Bates (industrial rock/metal)
  • Voices (black metal)
  • Elli Berlin (pop rock)

Negen nieuwe clips met onder andere Carnifex en Atreyu

Band: Carnifex
Releasenaam:
Track: Pray For Peace
Releasedatum: 18 juni 2021

Een nieuwe single van Carnifex: Pray For Peace. Het nummer werd eerder dit jaar opgenomen in Back Lounge Studios in San Diego. Er is nog geen officieel nieuws met betrekking tot een nieuw album, dus vermaak je tot die tijd met onder andere deze single, waarbij Jim Louvau en Tony Aguilera een clip maakten.

Band: Atreyu
Releasenaam: Baptize
Track: Baptize
Releasedatum: 4 april 2021

De afgelopen weken/maanden hebben we meermaals aandacht besteed aan Atreyu, onder andere via clips. Op 4 juni verscheen het album Baptize. Daarvan afkomstig is het titelnummer, waarbij beelden zijn verschenen, die we je niet willen onthouden.

Band: Boom Dox
Releasenaam: Dead Nation
Track: Hit N' Run
Releasedatum: 11 juni 2021

Dat rap en metal goed samen kunnen zijn, heeft Body Count bewezen. Vincent Price van die band is te gast bij Boom Dox in Hit N' Run, n van de tracks op het vorige week via ROAR! Rock Of Angels Records uitgebrachte Dead Nation.

Band: Times Of Grace
Releasenaam: Songs Of Loss And Separation
Track: Medusa
Releasedatum: 16 juli 2021

Op 16 juli komt Songs Of Loss And Separation van Times Of Grace uit. Om je daarvoor warm te maken, heeft de alternatieve metalband uit Verenigde Staten, bestaande uit Adam Dutkiewicz en Jesse Leach (Killswitch Engage) en drummer Dan Gluszak (ex-Envy On The Coast), een clip online gezet bij Medusa.

Band: Unto Others
Releasenaam: When Will Gods Work Be Done
Track: When Will Gods Work Be Done
Releasedatum: 16 juni 2021

Het Amerikaanse Unto Others combineert gothic rock, post-punk en heavy metal, zoals blijkt uit When Will Gods Work Be Done. De groep, die voorheen bekend stond onder de naam Idle Hands, heeft een contract getekend bij Roadrunner Records.

Band: Beyond Grace
Releasenaam: Our Kingdom Undone
Track: Hive Mind
Releasedatum: 3 september 2021

ERD Visual Media is de partij achter de clip bij Hive Mind van Beyond Grace. De Engelse formatie maakt death metal, maar dan wel met invloeden uit andere hoeken, zoals die van modern en groove metal. Op 3 september verschijnt de tweede full-length Our Kingdom Undone via Prosthetic Records.

Band: Health X Tyler Bates
Releasenaam: Dark Nights: Death Metal Soundtrack
Track: Anti-Life
Releasedatum: 18 juni 2021

We berichtten al eerder over Dark Nights: Death Metal Soundtrack. Ben je fan van strips in combinatie met rock/metal? Check dan Anti-Life van Health X Tyler Bates, waarin Chino Moreno van Deftones een gastrol heeft. De soundtrack is vandaag in digitale vorm verschenen.

Band: Voices
Releasenaam: An Audience Of Mannequins
Track: An Audience Of Mannequins
Releasedatum: 30 juli 2021

Het Londense Voices viert zijn deal bij Church Deal Records middels de single An Audience Of Mannequins, waarbij de Britten onderstaande videoclip gemaakt hebben. De single bevat twee b-kantjes (Hostile Confrontations en A Comfortable Distance) en alle opbrengsten gaan naar Dementia UK.

Band: Elli Berlin
Releasenaam: Lieb Mich
Track: Zu Wahr Um Schoen Zu Sein
Releasedatum: 18 juni 2021

Elli Berlin wil graag dat je van haar houdt. Lieb Mich is namelijk de titel van de vandaag uitgebrachte ep van de frontvrouw van Null Positiv. Mocht je het Duits niet machtig zijn, wees niet getreurd, de Engelse vertaling staat erbij.