Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Nieuwe clips met o.a. Behemoth en Bloodred Hourglass
Geplaatst op 10 juni 2021 om 17:05u

Nergal van Behemoth is jarig. Vanmorgen bombardeerden we al Ov Fire And The Void tot klassieker van de dag en in het video-artikel van vandaag beginnen we met Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha. Daarnaast hebben we onder meer melodeath, crust black, een John Carpenter-track in deathmetalversie en moderne metal van onder meer de supergroep Lions At The Gate.

  • Behemoth (blackened death metal)
  • Bloodred Hourglass (melodeath)
  • Lions At The Gate (modern metal)
  • Endseeker (John Carpenter cover)
  • Abstracted Mind (modern metal)
  • Dakhmas (modern metal)
  • Alcatrazz (heavy metal)
  • Dom Zly (crust black)
  • Erdling (dark metal)

Nieuwe clips met o.a. Behemoth en Bloodred Hourglass

Band: Behemoth
Releasenaam: A Forest
Track: Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha
Releasedatum: 29 mei 2020

Vorig jaar verscheen de ep A Forest van Behemoth, met daarop naast een cover van een van de bekendste nummers van The Cure, ook enkele songs die waren opgenomen ten tijde van het laatste album I Loved You At Your Darkest. Eén van die songs is Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha, waar nu een videoclip bij is uitgebracht.

Band: Bloodred Hourglass
Releasenaam:
Track: Nightmares Are Dreams Too
Releasedatum: 4 juni 2021

Met Nightmares Are Dreams Too is Bloodred Hourglass toe aan single nummer drie in 2021. De productieve Finnen, die onder contract staan bij Out Of Line Music, hebben sinds de vorige plaat Godsend twee nieuwe gitaristen: Joni Lahdenkauppi (MyGrain, Pain Confessor, Thyrane) en Eero Silvonen.

Band: Lions At The Gate
Releasenaam:
Track: Not Even Human
Releasedatum: 4 juni 2021

Oud-Ill Niño-leden Cristian Machado (zang), Ahrue "Luster" Ilustre en Diego Verduzco (beiden gitaar) hebben een nieuwe band opgericht: Lions At The Gate. De line-up wordt gecompleteerd door bassist Stephen Brewer (Westfield Massacre) en drummer Fern Lemus. De eerste single heet Not Even Human en blikt vooruit op het debuutalbum.

Band: Endseeker
Releasenaam: Mount Carcass
Track: Escape From New York
Releasedatum: 16 april 2021

De Duitse deathmetalband Endseeker kwam in april met zijn derde full-length Mount Carcass. Daarop staat als laatste een cover van John Carpenter. Een bijzondere keuze. Hoe pakt die uit?

Band: Abstracted Mind
Releasenaam:
Track: Ser Quien Soy
Releasedatum: 4 juni 2021

Hoe is het met uw Spaans? Het Argentijnse Abstracted Mind zingt in de eigen taal (Spaans met een accent) in Ser Quien Soy, de tweede single van het duo Juli Hope (zang, bas) en Yamil Ladner (gitaar, zang).

Band: Dakhmas
Releasenaam: The Plague
Track: Seeds Of Destruction
Releasedatum: 1 juli 2020

Het Braziliaanse Dakhmas brengt het album The Plague nog maar eens onder de aandacht, ondanks dat het al in juli vorig jaar uitkwam. De clip bij Seeds Of Destruction is een goede gelegenheid om kennis te maken met het kwartet.

Band: Alcatrazz
Releasenaam:
Track: Turn Of The Wheel
Releasedatum: 4 juni 2021

Volgens Metal Archives is de status van Alcatrazz betwist, maar de Amerikaanse groep laat middels de clip bij Turn Of The Wheel weten springlevend en actief te zijn. Het nummer blikt vooruit op het album, dat in de herfst verschijnt. Zanger Doogie White, drummer Mark Benquechea en gitarist Joe Stump zijn de nieuwste aanwinsten.

Band: Dom Zly
Releasenaam: Snisz Bory Tak Gęste
Track: Jad
Releasedatum: 30 mei 2021

Het Poolse Dom Zly combineert post-black met crust. Hoe dat klinkt, kun je horen dankzij de clip bij Jad. De atmosferische track staat op de ep Snisz Bory Tak Gęste.

Band: Erdling
Releasenaam:
Track: Fimbulwinter
Releasedatum: 1 januari 1970

Soundtrack-zangeres Julie Elven (World Of Warcraft, James Newton Howard) is te gast bij Erdling in Fimbulwinter. Dat is de nieuwe single van de Duitse darkmetalformatie, die sinds 2014 actief is.