Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Nieuwe clips met o.a. Evanescence en The Vintage Caravan
Geplaatst op 12 mei 2021 om 21:25u

We hebben al verschillende quarantaineclips langs zien komen, maar Evanescence heeft met de nieuwe clip bij Better Without You een bijzondere, noodgedwongen oplossing. Aangezien gitariste Jenn Majura niet in Verenigde Staten kan zijn, speelt zij vanuit huis en staan de andere bandleden op het podium bij elkaar. Hoe dat eruit ziet, kun je hieronder bekijken, plus nog acht andere clips, waarbij de opstelling traditioneler is.

  • Evanescence (alternative rock)
  • The Vintage Caravan (progrock)
  • Bonecarver (slamming death)
  • Resurrection Kings (hard rock)
  • Ajana (alternative metal)
  • Reality Suite (melodic rock)
  • Reflected Shadow (metalcore)
  • Mobius (progressive/avantgarde)
  • Osiah (brutal death)

Nieuwe clips met o.a. Evanescence en The Vintage Caravan

Band: Evanescence
Releasenaam:
Track: Better Without You
Releasedatum: 12 mei 2021

Ter promotie van de tour met Halestorm door de Verenigde Staten heeft Evanescence een tijdens de The Kelly Clarkson Show opgenomen live-video online gezet bij Better Without You. De originele versie vind je op The Bitter Truth, dat een paar maanden geleden uitkwam. Morgen is er een livestream.

Band: The Vintage Caravan
Releasenaam: Monuments
Track: Sharp Teeth
Releasedatum: 16 april 2021

Toen The Vintage Caravan in 2019 toerde als voorprogramma van Opeth, kreeg het met gemak de handen op elkaar. Op 16 april bracht het IJslandse retrorockgezelschap de plaat Monuments uit en bij track 7, Sharp Teeth, hebben de heren onderstaande videoclip in elkaar geflanst.

Band: Bonecarver
Releasenaam: Skygazer
Track: Skygazer
Releasedatum: 16 juli 2021

Een zeis kiezen als werktuig om in botten te kerven, lijkt ons toch niet de beste keuze. Toch is The Scythe de titel van het nieuwe nummer van onze vrienden van Bonecarver. Het is track 3 van het op 5 maart verschenen album Evil

Band: Resurrection Kings
Releasenaam: Evil
Track: The Scythe
Releasedatum: 5 maart 2021

Craig Goldy (gitaar, keyboard, bas), Chas West (vocalen) en Vinny Appice (drums) vormen de kern van Resurrection Kings. Ze krijgen hulp van producer Alessandro Del Vecchio, die ook nog bij heeft gedragen op bas en keyboard. Skygazer is de titeltrack van de op 16 juli via Frontiers Music te verschijnen comebackplaat.

Band: Ajana
Releasenaam: The Alley's Lantern
Track: Stigmata
Releasedatum: 21 mei 2021

In 2003 begon Ajana als soloproject van de Duitse zangeres Luise Markert, die anno 2021 nog altijd veel zelf doet en met sessiemuzikanten samenwerkt. Binnenkort verschijnt het album The Alley's Lantern. Daarvan delen we de clip bij Stigmata.

Band: Reality Suite
Releasenaam: Awaken
Track: Cut, Burn, Bruise
Releasedatum: 12 juni 2021

Edwin Brouwer is de man achter de beelden bij Cut, Burn, Bruise van Reality Suite. Het nummer van de rockband uit New Jersey staat op Awaken, dat in 2019 al werd uitgebracht, maar binnenkort een re-release krijgt.

Band: Reflected Shadow
Releasenaam:
Track: No Pain
Releasedatum: 6 mei 2021

Er komt behoorlijk wat metalcore uit Duitsland. Vandaar dat er regelmatig een clip van onze oosterburen vandaan komt. In dit geval gaat het om een video bij No Pain van Reflected Shadow. Dat is de nieuwe single van de heren uit Berlijn.

Band: Mobius
Releasenaam: Kala
Track: Sharira From Home
Releasedatum: 30 januari 2020

Zoals vrijwel alle bands heeft ook Mobius nog weinig op kunnen treden ter promotie van zijn nieuw gereleasete album. Het vorig jaar uitgebrachte Kala (Sanskriet voor 'tijd') heeft pas één keer live in de schijnwerpers gestaan. En evenals zo velen, moeten clips dan vanuit huis opgenomen worden. Zo is dus de nieuwe single Sharira, dat 'lichaam' betekent in het Sanskriet, ook niet voorzien van een 'echte' clip maar van thuisopnames. De muziek is er niet minder om.

Band: Osiah
Releasenaam: Loss
Track: The Ominous Mind (Jaded Inside)
Releasedatum: 7 mei 2021

Het uit Sunderland, Engeland afkomstige Osiah heeft track 10 van het 7 mei verschenen album Loss geselecteerd voor de nieuwe videoclip. De echte kenner weet dan dat het gaat om The Ominous Mind (Jaded Inside). Het betreft een release van Unique Leader Records, dus u weet zo ongeveer wel wat u kunt verwachten.