Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Negen nieuwe clips: Herman Frank, Artillery, Lindemann ...
Geplaatst op 09 mei 2021 om 21:45u

Vanwege het warme weer zijn we vandaag wat later met de clips dan normaal. Maar beter laat dan nooit, toch? Er zit namelijk vast wel weer wat voor iedereen bij, of je nu van old school metal (Herman Frank, Artillery en Venom), of van moderne klanken houdt.

  • Herman Frank (heavy metal)
  • Artillery (thrash metal)
  • Lindemann (Neue Deutsche Härte)
  • Hanging Garden (melodic doom metal)
  • Noira (nu metal)
  • Big City (melodic rock/metal)
  • Ludovico Technique (alternative rock)
  • Diva Satanica and Jeff Mantas (Venom-cover)
  • Secret Rule (symphonic metal)

Negen nieuwe clips: Herman Frank, Artillery, Lindemann ...

Band: Herman Frank
Releasenaam: Two For A Lie
Track: Teutonic Order
Releasedatum: 21 mei 2021

Op 21 mei brengt AFM Records het nieuwe album van Herman Frank uit. De Duitser produceerde de plaat samen met Arne Neurand, die ook verantwoordelijk is voor de mix. Robin Schmidt tekende voor de mastering. De videoclip bij Teutonic Order is gemaakt door Kai Swillus.

Band: Artillery
Releasenaam: X
Track: In Your Mind
Releasedatum: 7 mei 2021

Eerder deelden we al de beelden bij Turn Up The Rage en de eerste vrijgegeven track In Thrash We Trust van de nieuwe plaat van Artillery. Nu is het de beurt aan de clip bij In Your Mind. Alle drie tracks vind je op X, het album dat gisteren uitkwam.

Band: Lindemann
Releasenaam: Live In Moscow
Track: Home Sweet Home
Releasedatum: 21 mei 2021

Ook van Live In Moscow van Lindemann deelden we al meerdere clips. Het live-album komt op 21 mei. Ter promotie van de release is er een door Serghey Grey geregisseerde clip vrijgegeven.

Band: Hanging Garden
Releasenaam: Skeleton Lake
Track: Skeleton Lake
Releasedatum: 21 mei 2021

Op diezelfde dag brengt Lifeforce Records Skeleton Lake van Hanging Garden. Dat is de zevende full-length van de Finse formatie, die melodieuze doom/death maakt, zoals blijkt uit het titelnummer.

Band: Noira
Releasenaam:
Track: Parasite
Releasedatum: 9 april 2021

Petri Inkinen is de grote man achter de clip bij Parasite van Noira. Dat is de debuutsingle van het Finse trio, dat bestaat uit Inka Halme, Petja Haapaniemi en Petri Inkinen. Er is een lange en een korte versie van het nummer beschikbaar.

Band: Big City
Releasenaam: Testify X
Track: Testify
Releasedatum: 16 juli 2021

Op 16 juli brengt Frontiers Music het debuutalbum van Big City uit. Dat is een Noorse groep die fans van Firewind, Queensrÿche, Magnus Karlsson's Free Fall, Europe en Fair Warning zou moeten aanspreken. De band bestaat uit Daniel Olaisen (gitaar), Frank Ørland (gitaar). Frank Nordeng Røe (drums), Jørgen Bergersen (zang) en Miguel Pereira (bas). Maak kennis via de clip bij Testify.

Band: Ludovico Technique
Releasenaam:
Track: Becoming Numb
Releasedatum: 29 maart 2021

Op 29 maart kwam de nieuwe single, getiteld Becoming Numb, van Ludovico Technique uit. De artiest uit New York heeft er inmiddels een videoclip bij gemaakt, die je hier kunt zien.

Band: Diva Satanica and Jeff Mantas
Releasenaam:
Track: Countess Bathory
Releasedatum: 3 mei 2021

Countess Bathory kennen we natuurlijk allemaal als één van de bekendste nummers van Venom. Zo'n veertig jaar later is er een alternatieve versie gemaakt door Diva Satanica (Nervosa) en Jeff Mantas, inclusief quarantaineclip.

Band: Secret Rule
Releasenaam: Mea Culpa
Track: Blunder
Releasedatum: 3 juni 2021

Het Italiaanse Secret Rule is zeer productief. Zeven albums in zeven jaar; dat deed men vroeger wel valer, maar tegenwoordig heeft men toch doorgaans wat meer tijd nodig. Leidt kwantiteit ook tot kwaliteit? Dat mag je beoordelen op basis van de nieuwe single Blunder, die vooruitblikt op het album Mea Culpa, dat in eigen beheer uitkomt.