Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Nieuwe clips: Skynd, The Night Flight Orchestra, Macabre ...
Geplaatst op 08 mei 2021 om 21:05u

Bayern München is kampioen geworden. Ter ere daarvan hebben we enkele bands uit Duitsland opgenomen in ons momenteel dagelijkse videoclipoverzicht. Dat betekent niet alleen Neue Deutsche Härte, maar ook metalcore en een nieuwe versie van een zomerhit.

  • Skynd (dark industrial poprock)
  • The Night Flight Orchestra (classic rock)
  • Macabre (murder metal)
  • Sleeping Romance (acoustic track)
  • Stahlmann (Neue Deutsche Härte)
  • Defocus (metalcore)
  • Breathe Atlantis (metalcore)
  • Kayak (prog rock)
  • Saltatio Mortis Vs Eskimo Callboy (electronicore)

Nieuwe clips: Skynd, The Night Flight Orchestra, Macabre ...

Band: Skynd
Releasenaam:
Track: Michelle Carter
Releasedatum: 19 april 2021

Op 13 juli 2014 pleegde Conrad Henri Roy III zelfmoord, daartoe aangemoedigd door Michelle Carter. Skynd belicht de trieste gebeurtenis in de nieuwe single van het eigenzinnige duo, bestaande uit zangeres Skynd en multi-instrumentalist Father.

Band: The Night Flight Orchestra
Releasenaam:
Track: White Jeans
Releasedatum: 7 mei 2021

De classicrockers van The Night Flight Orchestra hebben een clip online laten zetten bij hun nieuwe single White Jeans. Daarin is de Zweedse TV-persoonlijkheid Frederik Lexfors te zien.

Band: Macabre
Releasenaam: Carnival Of Killers
Track: Richard Speck Grew Big Breasts
Releasedatum: 13 november 2020

Richard Speck vermaakte zich wel in de streng beveiligde gevangenis Stateville Correctional Center. Dat bleek toen Bill Kurtis er een serie maakte in 1996. Speck gebruikte vrouwelijke hormonen om zijn borsten te doen laten groeien. Anonymous heeft er een geanimeerde videoclip van gemaakt bij de bijbehorende track Richard Speck Grew Big Breasts. Het nummer staat op het eind vorig jaar verschenen album Carnival Of Killers.

Band: Sleeping Romance
Releasenaam:
Track: Fire & Ice
Releasedatum: 6 mei 2021

Sinds eind vorig jaar heeft Sleeping Romance in de persoon van Lina Victoria een nieuwe zangeres. Samen met bandleider Federico Truzzi (gitaar, arrangement, mix, productie) heeft ze een akoestische versie van Fire & Ice opgenomen, één van de bekendere nummers van de Italiaanse, symfonische metalformatie.

Band: Stahlmann
Releasenaam:
Track: Gottmaschine
Releasedatum: 7 mei 2021

Quint Events heeft in de eigen studio opnamen gemaakt van de heren van Stahlmann. De NDH-band speelde daar de nieuwe single Gottmaschine. Martin Soer, die samen met Benjamin Schwenen muziek en teksten schreef, produceerde track. Frank Gryner tekende voor de mix en mastering.

Band: Defocus
Releasenaam: In The Eye Of Death We Are All The Same
Track: Diverge
Releasedatum: 1 januari 1970

Eerder deelden we al de clip bij Thought Of A Vision van Defocus. Nu is het de beurt aan die bij Diverge, met Tom Brümmer (The Oklahoma Kid)als gastzanger. Beide tracks staan op het 2 juli via Arising Empire te verschijnen In The Eye Of Death We Are All The Same.

Band: Breathe Atlantis
Releasenaam:
Track: Overdrive
Releasedatum: 7 mei 2021

We blijven nog even bij het label Arising Empire, want ook Breathe Atlantis staat daar onder contract. Overdrive is de nieuwe single van de uit Essen afkomstige groep metalcoremuzikanten. Het nummer gaat over innerlijke conflicten.

Band: Kayak
Releasenaam: Out Of This World
Track: Out Of This World
Releasedatum: 7 mei 2021

Thomas Hicks is verantwoordelijk voor de animaties bij Out Of This World van Kayak. Het is de titeltrack van de gisteren via InsideOut Music verschenen full-length met dezelfde titel.

Band: Saltatio Mortis Vs Eskimo Callboy
Releasenaam: MMXX - Hypa Hypa Edition
Track: Hypa Hypa
Releasedatum: 30 april 2021

De zomerhit Hypa Hypa van Eskimo Callboy wordt goed uitgemolken. Op een nieuwe versie van de ep MMXX vind je covers door andere bands en samenwerkingen, zoals in de clip bij de folkrockversie van de zomerhit.