Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Negen nieuwe clips van o.a. Gwar, King 810 en Attila
Geplaatst op 03 mei 2021 om 21:15u

Hoeveel bands ken jij uit onderstaande lijst. We zijn elke keer verbaasd en blij verrast dat uit alle hoeken en gaten van de wereld bands opduiken en zichzelf aan de scene presenteren. De eerste drie kent iedereen wellicht, maar daarna ...

  • Gwar (acoustic track)
  • King 810 (nu metal)
  • Attila (metalcore)
  • Escapist (symphonic metal)
  • Tetrarch (Mudvayne-cover)
  • Leach (thrash-'n-roll)
  • Living Dead Girl (alternative rock)
  • Chaos Rising (symphonic metal)
  • Path Of Destiny (melodeath)

Negen nieuwe clips van o.a. Gwar, King 810 en Attila

Band: Gwar
Releasenaam: Disc With No Name
Track: Fuck This Place
Releasedatum: 28 mei 2021

Vorig jaar was er een akoestische performance van Gwar voor The A.V. Club. Het inspireerde de bandleden om een viertal bekende tracks van eigen makelij tijdens de "gwarantaine" in akoestische vorm op een ep op te nemen. Die ep, Disc With No Name, verschijnt op 26 mei. Beluister hier de openingstrack Fuck This Place.

Band: King 810
Releasenaam: Ak Concert No. 14, 11th Movement In G Major
Track: I Am The Enemy
Releasedatum: 13 oktober 2020

Bij Ak Concert No. 14, 11th Movement In G Major denk je niet direct aan metal, maar aan klassieke muziek. De wilde heren van King 810 houden wel van chaos en zetten je op het verkeerde been, met een eigenzinnige mix van rock, punk, alternative en nu metal, getuige I Am The Enemy

Band: Attila
Releasenaam: Closure
Track: Metalcore Manson
Releasedatum: 23 juli 2021

Kendall Johns is de regisseur van de beelden bij Metalcore Manson van Attila. De track die metalcore en nu metal samenbrengt, staat op het album Closure, dat op 23 juli uitkomt.

Band: Escapist
Releasenaam: The Maze
Track: Closer
Releasedatum: 30 april 2021

Met The Maze is de langverwachte opvolger van het debuutalbum Hidden Memories een feit. Op het vorige week verschenen album van de Argentijnse symfonische metalformatie staat onder meer Closer.

Band: Tetrarch
Releasenaam:
Track: Forget To Remember
Releasedatum: 1 januari 1970

Recentelijk kwam het nieuws dat MuDvAyNe een viertal reünieconcerten gaat geven. Dat inspireert anderen tot het coveren van die nu metalband. Daaronder bijvoorbeeld Tetrarch, dat recentelijk met hulp van Napalm Records het album Unstable op de markt bracht, maar deze cover staat daar niet op.

Band: Leach
Releasenaam: Lovely Light Of Life
Track: D.O.D
Releasedatum: 1 januari 1970

Björn 'Speed' Strid, bekend van onder meer Soilwork en The Night Flight Orchestra, heeft het er maar druk mee. Hij kan blijkbaar geen nee zeggen tegen nieuwe samenwerkingen. Zo is hij te horen op het solo-album van Amorphis-gitarist Esa Holopainen en helpt hij zijn landgenoten van Leach in D.O.D. Die thrash-'n-rolltrack staat op Lovely Light Of Life, dat op 21 mei uitkomt.

Band: Living Dead Girl
Releasenaam: Exorcism
Track: Alive
Releasedatum: 11 juni 2021

Paul Maxwell is de verantwoordelijke man als het gaat om de videoclip bij Alive van Living Dead Girl. Dat is een alternatieve rockband uit Canada, die op 11 juni met het debuutalbum Exorcism komt. Invloeden zijn er van Nine Inch Nails, Avril Lavigne, Marilyn Manson en In This Moment.

Band: Chaos Rising
Releasenaam:
Track: Limbo
Releasedatum: 30 april 2021

Het internationale gezelschap heeft in een jaar tijd maar liefst elf singles uitgebracht. Limbo is daarvan het meest recente exemplaar. Beelden uit Iran, Rusland, Zwitserland en Australië komen samen in de clip.

Band: Path Of Destiny
Releasenaam: The Seed Of All Evil
Track: From Heaven They Fall
Releasedatum: 11 juni 2021

Waar hebben we alle ellende aan te danken? Wie trekt er aan de touwtjes. Vragen die wellicht jij, maar zeker de bandleden van Path Of Destiny zich stellen. Dat doen ze op de derde full-length The Seed Of All Evil, die op 11 juni uitkomt. De zesde track daarvan heet From Heaven They Fall.