Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Negen nieuwe clips: Blutengel, Witherfall, Alastor ...
Geplaatst op 01 mei 2021 om 21:05u

Zo vader zo zoon, maar niet zo vader zo dochter, want Electra Mustaine (de dochter van Dave) maakt weliswaar muziek, maar heeft niet het metalvirus overgenomen, zo blijkt uit haar nieuwe single Evergreen. Popstructuren hoor je steeds vaker terugkomen in metal, zoals ook vandaag weer blijkt uit een paar van onderstaande clips.

  • Blutengel (dark pop)
  • Witherfall (Boston-cover)
  • Alastor (black metal)
  • Conspiracy Of Blackness (alternatieve metal)
  • Goregäng (death metal)
  • Save The Noize (glamrock)
  • Thecityisours (metalcore)
  • Dexcore (metalcore)
  • Aryem (symfonische metal)

Negen nieuwe clips: Blutengel, Witherfall, Alastor ...

Band: Blutengel
Releasenaam: Erlösung - The Victory Of Light
Track: The Victory Of Light
Releasedatum: 16 juli 2021

Op 16 juli komt het nieuwe album van Blutengel uit. Op Erlösung - The Victory Of Light staat, jawel, The Victory Of Light. De oosterburen maken elektronische muziek, door hun zelf ook wel dark pop genoemd.

Band: Witherfall
Releasenaam: Curse Of Autumn
Track: Long Time
Releasedatum: 5 maart 2021

Bradford Lloyd Cooper is de regisseur van de beelden bij de lange versie Long Time. Dat is een cover van de Boston-track Foreplay / Long Time. De akoestische versie vind je op het recent verschenen album Curse Of Autumn.

Band: Alastor
Releasenaam: Cold Landscapes
Track: 1809: Towards Dark Forests
Releasedatum: 1 juli 2021

Het Oostenrijkse Alastor viert dit jaar het vijfentwintigjarig jubileum. Dat gebeurt in stijl met een nieuw album. Wie een cassettespeler heeft, hoeft daarop slechts een kleine week te wachten. Andere formaten van Cold Lanscapes verschijnen in juli. Een voorproefje van de release vind je hier met de videoclip bij 1809: Towards Dark Forests.

Band: Conspiracy Of Blackness
Releasenaam: Pain Therapy
Track: Collapsed
Releasedatum: 22 april 2021

De Italiaanse muzikanten van Conspiracy Of Blackness veranderden na het debuutalbum in 2016 hun bandnaam van Conspiracy Of Blackness And Relative Aftermath (afgekort Cobra) naar de huidige naam. Dit om een nieuw tijdperk in te luiden. Geen heavy metal meer, maar alternatieve metal. De tweede single van het nieuwe album Pain Therapy, waarvan nog geen releasedatum bekend is gemaakt, heet Collapsed.

Band: Goregäng
Releasenaam: Long Live The Grime
Track: Farm The Mother
Releasedatum: 30 april 2021

Gisteren is de ep Long Live The Grime van Goregäng uitgekomen. Dat is een Amerikaanse death-'n-rollband. Daniel Wahlström van Heavy Groove Media maakte bijgaande clip bij Farm The Mother.

Band: Save The Noize
Releasenaam: Save The Noize
Track: Save The Noize
Releasedatum: 23 april 2021

Verschillende rockers hebben hun medewerking verleend aan het liefdadigheidsproject Save The Noize, dat is geïnitieerd door de glamrockband Velvet Insane en Rasmus Harnesk Wiklund (Hårdrock - För Fan!-Podcast, Veritas). Wie herkent de artiesten, die zich inzetten voor de organisatie Musikerförbundet.

Band: Thecityisours
Releasenaam: Coma
Track: Coma
Releasedatum: 22 oktober 2021

Het is even geleden dat we een band tegenkwamen met een spatiegebrek, maar met Thecityisours hebben we er weer eens eentje te pakken. Niet geheel onverwacht opereert het Britse gezelschap vooral in het metalcore-hoekje. Maar in Coma horen we ook uitstapjes naar aanverwante genres. Benieuwd naar meer? Dan moet u nog even wachten. Tot 22 oktober maar liefst. Want dan ligt de full-length in the winkels.

Band: Dexcore
Releasenaam:
Track: Red Eye
Releasedatum: 30 april 2021

We blijven bij metalcore ("kei alternative metal") met Dexcore. De Japanse groep uit Nagoya, die in 2016 is opgericht door de ex-Deathgate-drummer Naoki, heeft een nieuwe single online gezet met de titel Red Eye

Band: Aryem
Releasenaam:
Track: Reborn
Releasedatum: 30 april 2021

We verhuizen helemaal naar Mexico om Aryem in het zonnetje te zetten. De symfonische metalformatie blikt met Reborn vooruit op het aankomende album, waarvan nog geen releasedatum bekend is gemaakt. Zangeres Karen M-dozza moedigt de luisteraar aan om de positieve kanten van jezelf te zien en de donkere kant, het verdriet en de pijn achter je te laten.