Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Clips: Nanowar Of Steel, Black Label Society, Greta Van Fleet...
Geplaatst op 30 april 2021 om 17:10u

Wij hebben goede medische redenen om deze rubriek voort te zetten. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat muziek luisteren bloeddrukverlagend werkt, de hartslag verlaagt en de stress-levels verlaagt. Maar wacht, er is meer! Het remt ook het ontstekingsbevorderende cytokine interleukine-6. Staat u daar ook eens bij stil als u de komende negen clips luistert.

  • Nanowar Of Steel (folk metal)
  • Black Label Society (hardrock)
  • Greta Van Fleet (retrorock)
  • Thy Catafalque (avantgarde)
  • Vulture (thrash metal)
  • Mental Cruelty (blackened deathcore)
  • Vildhjarta (prog/djent/death)
  • Dan Baune's Lost Sanctuary (NWoBHM)
  • Oceans (metalcore)

Clips: Nanowar Of Steel, Black Label Society, Greta Van Fleet...

Band: Nanowar Of Steel
Releasenaam: Italian Folk Metal
Track: Der Fluch Des Kapitän Iglo
Releasedatum: 2 juli 2021

Bij Der Fluch Des Kapitän Iglo verwacht je geen albumtitel als Italian Folk Metal. Toch is dat de titel van het op 2 juli te verschijnen album van Nanowar Of Steel. Meer in de lijn der verwachting is het onderwerp: vissticks.

Band: Black Label Society
Releasenaam: None More Black Box Set
Track: Heart Of Darkness
Releasedatum: 16 april 2021

We berichtten u al eerder over de 12 full-length-albums tellende boxset None More Black, dus wie opgelet heeft, weet dat het hier gaat om een doosje van Black Label Society. Wie nog niet overtuigd was of de nogal prijzige verzamelaartje de moeite waard is, wordt aangespoord middels onderstaande video bij het nummer Heart Of Darkness.

Band: Greta Van Fleet
Releasenaam: The Battle At Garden's Gate
Track: Built By Nations
Releasedatum: 16 april 2021

Liefhebbers van Greta Van Fleet (en wellicht van Rush en Led Zeppelin) herinneren zich ongetwijfeld dat deze band al een paar keer langskwam in deze rubriek. Blijkbaar krijgen de Amerikanen maar geen genoeg van hun eigen The Battle At Garden's Gate. Althans, als het om promotie gaat dan. Hier is Built By Nations.

Band: Thy Catafalque
Releasenaam: Vadak
Track: Szarvas
Releasedatum: 25 juni 2021

Het Hongaarse Thy Catafalque gaat alweer richting de 25 jaar, maar blijft ernaar streven om vernieuwende klanken te brengen. Zo is ook te horen in Szarvas. Het nummer is afkomstig van het aankomende album Vadak.

Band: Vulture
Releasenaam: Dealin' Death
Track: Star-Crossed City
Releasedatum: 21 mei 2021

Enig idee waar het over gaat als de titel van een nummer Star-Crossed City is? Nee? Wij ook niet, maar vertel het ons hieronder. Wat we wel kunnen vertellen, is dat het op het nieuwe album van de Duitse speedthrashers Vulture staat: Dealin' Death, en dat die schijf vanaf 21 mei verkrijgbaar is.

Band: Mental Cruelty
Releasenaam: A Hill To Die Upon
Track: King Ov Fire
Releasedatum: 28 mei 2021

U wilt natuurlijk ook wel eens de boel kort en kleinslaan om uw opgekropte woede bot te vieren op whatever er op dat moment voorhanden is. Een begeleidend muziekje kan daarbij zalvend werken. Probeert u de nieuwe van Mental Cruelty dan eens: King Ov Fire. Behoefte aan meer van dit spul? Het nummer is afkomstig van het op 28 mei te verschijnen A Hill To Die Upon.

Band: Vildhjarta
Releasenaam: När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda
Track: När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda
Releasedatum: 30 april 2021

Met een beetje fantasie komt u waarschijnlijk een aardig eind met het vertalen van de titel van de nieuwe van Vildhjarta: När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda. Om precies te zijn betekent het 'Wanneer degenen van wie je houdt terugkomen uit de dood'. Naar verluidt is er meer werk op komst. THALL!

Band: Dan Baune's Lost Sanctuary
Releasenaam: Lost Sanctuary
Track: Open Your Eyes
Releasedatum: 14 mei 2021

Dan Baune's Lost Sanctuary is, u raadde het nooit, de band van Dan Baune. Hij neemt gitaar, bas en synthesizer voor zijn rekening en samen met Sebastian Weiss (drums, percussie, backing vocals) heeft hij een (soort van) selftitled album in elkaar geschroefd: Lost Sanctuary. Een voorproefje treft u hieronder middels de videoclip bij Open Your Eyes.

Band: Oceans
Releasenaam: We Are Not Okay
Track: Everyone I Love Is Broken
Releasedatum: 30 april 2021

Een titel als Everyone I Love Is Broken past perfect bij de titel van de ep waar het nummer van afkomstig is: We Are Not Okay. Het is het product van het Duits-Oostenrijkse gezelschap Oceans, dat voor dit nummer de hulp van Robb Flynn van Machine Head heeft ingeroepen.