Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Eerste single van het nieuwe At The Gates-album
Geplaatst op 30 april 2021 om 16:55u

Spectre Of Extinction is de titel van de eerste single van het aankomende album van At The Gates. De clip van het nummer dat op The Nightmare Of Being staat, is geregisseerd door Patric Ullaeus. Tijdens de première (vandaag om 18.00 uur) zal frontman Tomas 'Tompa' Lindberg zo'n twintig minuten aan de chat deelnemen.

De zevende full-length is opgenomen in Studio Gröndal met Jens Bogren (drums), Sonic Train Studio met Andy La Rocque (gitaren en bas) en Welfare Sounds met Per Stålberg (zang) en gemixt en gemasterd in Fascination Street Studios door Jens Bogren, die ook al met de melodieuze deathmetalformatie werkte ten tijde van At War With Reality (2014). Het visuele concept is ontworpen door Eva Nahon.

Tompa: "Het hoofdthema is pessimisme. Daarvoor heb ik me verdiept in het werk van verschillende filosofen om te begrijpen waarom iemand een pessimistische blik op de wereld heeft. Het is een donker album, maar niet negatief. Voor mij is het een manier om verschillende perspectieven te belichten. Muzikaal is het meer van alles en avontuurlijk. Het is 100% At The Gates", aldus de achtenveertigjarige Zweed.