Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Nieuwe clips: Epica, Moonspell, Anneke van Giersbergen ...
Geplaatst op 26 februari 2021 om 18:40u

Vandaag zijn er weer zo'n honderd releases uitgekomen (bron: Metal Archives), waarvan die van Kreator (boxed set/compilatie Under The Guillotine), Sabaton, Evergrey, Epica en Moonspell de bekendste bands zijn. Aan Sabaton besteedden we vanmiddag al aandacht. Epica en Moonspell zijn hieronder vertegenwoordigd met hun nieuwe clips en er zijn nog meer clips van bands die om uw aandacht vragen. Veel kijk- en luisterplezier gewenst.

  • Epica (symfonische metal)
  • Moonspell (gothic metal)
  • Anneke Van Giersbergen (akoestisch)
  • Tombs (experimental blackened doom)
  • Carmilla (melodic death)
  • Dire (alternative metal)
  • Black & Damned (heavy metal)
  • Oceans Feat. Andy DŲrner (metalcore)
  • Shiva (deathcore)

Nieuwe clips: Epica, Moonspell, Anneke van Giersbergen ...

Het is releasedag voor Epica. Vandaag is het nieuwe album Omega uitgekomen en daarom heeft de symfonische metalband een nieuwe clip uitgebracht. Deze werd opgenomen met Grupa #13 in Polen. Het betreffen beelden bij het nummer The Skeleton Key.

Net als Epica bracht ook Moonspell vandaag een nieuwe plaat uit. De jongste telg van deze Portugezen heet Hermitage. De mannen hebben een clip opgenomen bij de song The Hermit Saints.

Iets rustiger gaat het eraan toe bij Anneke van Giersbergen, die ook vandaag met een nieuw album komt. Haar nieuwe album heet The Darkest Skies Are The Brightest waarop de nieuwe single I Saw A Car te vinden is.

Voor zover u al een idee had wat een zwarte zon precies is, heeft Tombs een liedje geschreven over de geheimen van dit (naar wij aannemen) stellaire object: Secrets Of The Black Sun. Het is afkomstig van het op 20 november vorig jaar verschenen album Under Sullen Skies.

Carmilla komt uit Zweden en samen met haar vier heren muzikanten heeft de zangeres van de band, Nathalie Astrada, een nieuwe single voor u om zich aan te vergapen, of kapot te ergeren, of naast u neer te leggen. Of nouja, whatever u ermee wilt. Kijkt u naar de videoclip bij het nummer Nevermore.

Dire heeft de zoveelste nieuwe single in korte tijd uitgebracht. Dit keer betreft het Oblivion God. Of dit de opmaat is naar Volume II als opvolger van het alweer uit 2016 debuutalbum van het kwartet, Volume I, laat zich voorlopig raden, maar dan begrijpt u in ieder geval wel waar we die titelgok vandaan halen.

Op 29 januari verscheen het album Heavenly Creatures. Die gebeurtenis komt op conto van de Duitse heavy metallers van Black & Damned. Mocht u nog niet bekend zijn of overtuigd zijn van deze release, dan kunt u zich bijvoorbeeld wagen aan onderstaande videoclip The World Bleed.

De oceaan (voor zover er ťťn is) is niet alleen een populair onderwerp om over te zingen, maar ook om op te nemen in de band. Zo kennen we ons eigen Our Oceans, The Ocean van onze oosterburen en Oceans Of Slumber uit Amerika. De band van handeling in onderstaande videoclip is het deels Oostenrijkse deels Duitse Oceans. De musici laten in samenwerking met Andy DŲrner, die u wellicht kent van Caliban, weten dat ze niet ok zijn. Hoe dat allemaal precies zit? Kijkt u naar We Are NÝt Okay.

Shiva de vernietiger vormt niet alleen samen met Brahma en Vishnu de Trimurti van schepper-instandhouder-vernietiger, maar ook het onderwerp van handeling van dit artikeltje. De Australische band heeft namelijk een anime-videoclip in elkaar gedraaid voor Pursuit Of Power en daar kunt u dan naar kijken en luisteren om kennis te nemen van hun muzikale en visuele vaardigheden teneinde een oordeel te vellen. Maar u kunt het ook niet doen. Net waar u zin in heeft. Wij zijn de moeilijkste niet.