Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Nieuwe clips van onder meer Cannibal Corpse
Geplaatst op 24 februari 2021 om 20:10u

Het nieuws rond de eerste single van de aankomende Cannibal Corpse-plaat hadden we al gedeeld, maar er zijn nu ook beelden bij Inhumane Harvest. Zin in ranzigheid? Check dan die clip. Liever wat beelden die je ook aan minder extreem ingestelde mensen kunt tonen, bekijk dan de andere clips.

  • Cannibal Corpse (death metal)
  • The Hate Project (deathcore)
  • Cadaveria (black metal)
  • Psyckadeli (hardrock)
  • Debauchery feat. Tim 'Ripper' Owens (death-'n-roll)
  • Paralydium (prog)
  • Ludovico Technique (gothic rock)
  • Al Stone (hardrock)
  • The Design Abstract (progdeath)

Nieuwe clips van onder meer Cannibal Corpse

Cannibal Corpse heeft natuurlijk nooit van subtiliteiten gehouden en dat is in Inhumane Harvest niet anders. Is het niet in de teksten dan wel in het smerige, door David Brodsky geregisseerde videoclipje dat u hieronder kunt bekijken. Het nummer is afkomstig van het album Violence Unimagined, dat vanaf 16 april beschikbaar is.

The Hate Project is ook in corona-tijd niet gestopt met haten, want uit een titel als Sentenced To Decay spreekt natuurlijk ook weinig liefde. De Zweedse deathcoreband brengt dit nummer als losse single uit.

Cadaveria probeert met de videoclip Divination nieuw materiaal aan de man te brengen. Het nummer is als losse single verschenen.

Psyckadeli presenteert met trots de muziekvideo bij het nummer Break My Chain. Dat zeggen wij niet, dat zegt de band zelf. Het is ook het laatste materiaal in de huidige line-up, maar er komen interessante samenwerkingen aan. Dit is niet het einde, dit is het eind van het begin. Lekker vaag, zegt u? Wij delen die mening.

Debauchery doet zijn reputatie eer aan door weer met een lekker potje (ge´nspireerd op Warhammer) old school death-'n-roll op de proppen te komen. Kijkt u maar naar de videoclip bij het nummer Bloodking, afkomstig van het split-album Monster Metal dat 21 mei verschijnt.

Hoewel het aantal quarantaine-sessies drastisch is afgenomen, hebben we er hier toch weer eentje. Paralydium heeft namelijk het nummer The Source gespeeld. Als we de begeleidende tekst van de videoclip als bron gebruiken, dan zou 'het nieuwe album Worlds Beyond een van de beste progressieve metal albums van 2020 moeten worden'. De band is zelf duidelijk niet de beste bron, want 2020 ligt alweer een tijdje achter ons. Maar het draait om de muziek.

Wie A Clockwork Orange gelezen of gezien heeft, kent ongetwijfeld de Ludovico Technique. Niet zozeer de band van onderstaande videoclip bij het nummer Embrace als wel de 'gedragscorrectiemethode'. Het lijkt ons niet iets wat omhelsd zou moeten worden, maar smaken verschillen. Het nummer is als losse single verschenen.

Naast vocalen zorgt Al Stone in de band Al Stone ook voor gitaarpartijen. Maar afgaande op Burn draait het vooral om haar zang. Om erachter te komen of dat echt zo is, zult u het ruim een jaar geleden verschenen album Dark Country moeten beluisteren.

"Parallel Projection is a whirlwind of a song driven by synthetic arpeggiated synth sounds and double-kick." Zo omschrijft The Design Abstract de muziek van onderstaande videoclip. De Canadezen maken zogenoemde sci-fi melodeath. Die was ook nieuw voor ons. Hoe het ook zij, het is track nummer 11 van het op 29 januari verschenen album Technotheism.