Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Uitslag enquête: Blijf jij (de ex-leden van) Delain volgen?
Geplaatst op 24 februari 2021 om 13:17u

Afgelopen week stelden we onze lezers de volgende vraag: "Toetsenist Martijn Westerholt maakt van Delain weer een (studio)project met gastartiesten. Alle andere leden hebben de band verlaten. Hoe reageer jij hier op?" Voorlopig ziet het er naar uit dat Westerholt meer moeite zal hebben om de liefde van de Delain-fans te blijven behouden dan zijn ex-collega's.

Ruim 21 procent van de respondenten zegt namelijk niet meer geïnteresseerd te zijn in Martijn Westerholts Delain-project, maar wel uit te kijken naar wat de anderen gaan doen. Ook stelt negen procent van de stemmers dat (de opgestapte) zangeres Charlotte Wessels de enige reden was om überhaupt naar Delain te luisteren. Daar staat slechts een kleine groep van drie procent tegenover, die aangeeft alleen Westerholts Delain te blijven volgen en weinig interesse te hebben in wat de vertrokken bandleden nu gaan doen.

Dat wil echter niet zeggen dat Martijn Westerholt helemaal geen fans overhoudt, want zo'n negentien procent van de metalfans in Nederland en Vlaanderen lijkt geen problemen te hebben met de split en gaat zowel de toekomstige output van Delain als de projecten van de andere bandleden checken. Anderzijds blijkt veertig procent van jullie al voor de breuk tussen Westerholt en zijn collega's Delain geen interessante band (meer) te vinden.

Tot slot geeft een aantal fans in een reactie aan juist blij te zijn met de split, omdat zij juist de beste herinneringen bewaren aan Delain in de vroege jaren, toen het ook al een (studio)project was met gastmuzikanten. Zij hopen dat die glorietijd (vanuit hun beleving) nu juist weer terugkeert. Bij Metalfan.nl zijn we in elk geval benieuwd om te zien en horen wat de diverse (ex-)leden van Delain, inclusief Martijn Westerholt en Charlotte Wessels, de komende jaren voor ons in petto hebben!

Uitslag enquête: Blijf jij (de ex-leden van) Delain volgen?