Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Nieuwe clips met onder meer Alter Bridge

Geplaatst op 30 april 2020 om 21:05u

Vanavond wederom negen clips, zoals u inmiddels gewend bent. Alter Bridge is de grootste naam van het stel. Daarnaast hebben we een ballad van Metalwings, een jarentachtigcover van At The Movies, punk van Antigen, rock van Lillye, moderne melodieuze metal van September Mourning, dark AOR van Bloody Heels, een quarantainecover door Phil Demmel en consorten van een Alice In Chains-nummer en progressieve power metal van Tiberius.

De mannen van Alter Bridge hebben een nummer opgenomen om mensen die zich voor anderen inzetten te eren. You Will Be Remembered heet de track die de "essential workers" een hart onder de riem steekt.

Met een bandnaam als Metalwings zou je geen ingetogen ballade verwachten. Toch is dat precies wat deze Bulgaarse female-fronted band ons voorschotelt. Still Believe In Us. Het nummer is 25 april dit jaar verschenen als losse single en is alleen digitaal verkrijgbaar.

Zanger Björn Strid, gitaristen Chris Laney en Pontus Norgren, drummer Allan Sørensen, toetsenist Morten Sandager en bassist Egberg hebben onder de noemer At The Movies een quarantaine-cover gemaakt van St Elmos Fire (Man In Motion) van John Parr uit 1985.

Een fotocollage van concertbeelden vormt de clip bij Not Your War van Antigen. De track van de Tsjechische punkgroep staat op het album Dust & Ashes.

Lillye, vernoemd naar leadvocaliste Virginia Lillye, komt uit Sidney en heeft een cover gemaakt van een nummer van The Screaming Jets, namelijk Better. De bassist van de 'Jets' vind deze versie 'fucking great', dus dat alleen al maakt het het checken waard. Kijk de clip hier.

September Mourning is een multi-diciplinair project van vier Amerikanen die zich laten inspireren door strips. De geanimeerde video bij Madness, een track van de eind vorig jaar uitgebrachte ep Volume III vertaalt het verhaal van "the fourth book of September Mourning: The Complete Collection".

Na een filmisch intro rockt het Letse Bloody Heels er lekker ouderwets op los in de videoclip van Criminal Masterminds. Naar eigen zeggen maken ze dark AOR op de nieuwe plaat Ignite The Sky dat 10 juli uitkomt. Bent u het daar mee eens? Oordeelt u zelf.

"Verre van perfect, maar dat is ook hoe we als mensen zijn", aldus Phil Demmel (Vio-Lence, ex-Machine Head), die samen met Marta Demmel (Bleeding Through), Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head) en Eric Bass (Shinedown) een cover heeft opgenomen van het Alice In Chains-nummer No Excuses.

Op 26 juni komt A Peaceful Annihilation van Tiberius uit. De Engelse progressieve powermetalformatie heeft gebruik gemaakt van de diensten van Chris Foster met betrekking tot beelden bij de tweede single Mechanical Messiah.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.