Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Lindemann haalt de Top 10 van albumchart
Geplaatst op 26 juni 2015 om 21:56u

Zanger Till Lindemann heeft de andere bandleden van Rammstein niet nodig. Skills In Pills, het eerste album van zijn nevenproject Lindemann, komt in zijn eerste week op nummer 6 binnen van de Dutch Album Top 100. Weliswaar haalde de meest recente studioplaat van Rammstein, Liebe Ist Für Alle Da, in 2009 nog de bovenste plek van de Nederlandse albumverkooplijst, maar een zesde plaats levert vast eveneens een leuk zakcentje op. Dat is vooral goed nieuws voor Tills partner-in-crime, Peter Tägtgren, die verantwoordelijk is voor de muziek van Lindemann. Met zijn eigen bands Hypocrisy en Pain heeft de Zweed namelijk nog nooit de Top 100 gehaald in ons land, laat staan de Top 10.

Het is daarom niet zo gek dat het duo reeds aan een opvolger werkt. Al zou het volgens Tägtgren ook zo kunnen uitpakken dat ze maar tot een vijftal songs en een mini-album komen. Er zit volgens hem namelijk geen druk achter, maar ze vinden het wel erg gemakkelijk om samen nummers te schrijven. Till Lindemann voegt echter toe dat zijn zelfvertrouwen om Engelstalige teksten te schrijven in het begin wel erg laag was, omdat zijn ervaring met de Engelse taal (zelfs bij het schrijven van e-mails) nagenoeg nihil was. De zanger heeft echter veel voorbereidend onderzoek gedaan. Door woordenboeken en dergelijke te gebruiken leerde hij veel en ging het langzamerhand steeds beter en beter. Gezien het succes in de charts blijken de meeste (Rammstein)fans er in elk geval geen moeite mee te hebben dat de Duitser ditmaal in het Engels zingt.

Lindemann

Re: Lindemann haalt de Top 10 van albumchart
Reactie van op 27-06-2015 om 01:47u

Alsof een metalfan zich ooit druk heeft gemaakt om hitlijsten.........

Re: Lindemann haalt de Top 10 van albumchart
Reactie van op 27-06-2015 om 07:49u

Wil je een zakdoekje lenen? Dat doet pijn he, dat Lindemann wel flink wat cd's verkoopt en jouw eigen bandje (of jouw favoriete artiesten) niet?

Re: Lindemann haalt de Top 10 van albumchart
Reactie van bakvet op 27-06-2015 om 09:08u

Laat je niet zo kennen joh. Hij heeft gewoon gelijk. Een metalfan trekt zich niks aan van hitlijsten. Het is echter wel interessant om te lezen welke bands populair zijn in Nederland - uitgedrukt in verkoop van albums welteverstaan.

Re: Lindemann haalt de Top 10 van albumchart
Reactie van Bastiaan op 27-06-2015 om 12:37u

Beetje vreemde titel. Wat zal zo'n zesde plaats opleveren? 1000 verkochte exemplaren? Eerst maar eens afwachten of ie niet binnen een maand keldert (voordat er gesteld wordt dat Lindemann het zonder Rammstein kan, een band die stadions uitverkoopt). Maar niettemin een mooie prestatie natuurlijk.