Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Every Time I Die - Hot Damn!
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records
Every Time I Die - Hot Damn!
Apocalyptische meteorietregens. Genadeloze en lukrake retorvirale transmissie, politieke spionage, systematische eliminatie van multiculturele naties en onstuitbare door bedrijven gesponsorde ecocide. Dit vinden de heren van Every Time I Die, de nachtmerrieachtige muurschildering die de Amerikaanse cultuur heeft gevormd de laatste jaren. Ze storen zich hier mateloos aan en ze willen dit op vrij agressieve wijze aan de luisteraar doorgeven.

De band speelt erg chaotische hardcore met af en toe een grote scheut metal. Vergelijk het met, de uitvinder van het genre, Dillinger Escape plan. In een klein half uurtje krijgen we heel drukke muziek voorgeschoteld die voortdurend blijft verder hakken. Ritmewisselingen, gestoorde zangpartijen, om de drie seconden een break en af en toe een lekkere groovy rock and roll riff.

Eigenlijk zijn negen van de tien nummers even chaotisch en krijgen we daartussen met het nummer 'In the event that everything should go terribly wrong' het enigste rustpuntje. Dat nummer doet me zelfs eventjes denken aan een band als Radiohead of de latere Anathema. Al bij al is dit een erg vermoeiende achtbaanrit van hoog niveau. Bij sommige nummers ontbreekt het jammer genoeg nog aan de juiste hookline of catchy stukje. Maar als je dan een nummer als het sublieme groovende 'I been gone a long time' krijgt voorgeschoteld dan vergeet je die kleine foutjes.

Fans van chaotische metalcore die houden van ingewikkelde aandoende muziek moeten dit zeker eens luisteren. Als bonus krijgen we nog twee live nummers, een nummer van deze cd en een nummer van hun debuut cd, en de cover 'I used to love her' van Guns and Roses die heel natuurgetrouw akoestisch wordt gebracht. En zo wordt de speeltijd van dit tweede album van Every time I die toch nog opgekrikt tot 38 minuten.

Tracklist:
1. Romeo A go-go
2. Off Broadway
3. I been gone a long time
4. Godspeed us to sea
5. She's my rushmore
6. Floater
7. In the event that everything should go terribly wrong
8. Ebolarama
9. Hit of the search party
10. Pornogratherapy
11. Emergency broadcast syndrom (live) (bonustrack)
12. Flaoter (live) (bonustrack)
13. I used to love her (cover) (bonustrack)

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 maart 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Every Time I Die - Hot Damn!
Reactie van Een_Metalfan op 03-03-2004 om 12:55u

Op de metalfests speelden ze goed!

Every Time I Die - Hot Damn!
Reactie van Een_Metalfan op 04-03-2004 om 04:44u

Radiohead en Anathema???? Lul toch niet zo slap!!

Every Time I Die - Hot Damn!
Reactie van Een_Metalfan op 06-03-2004 om 11:06u

Alleen dat nummer dat ik noemde doet me qua sfeer wel degelijk aan Anathema en Radiohead denken. Voor de rest heeft deze band uiteraard totaal niets te maken met deze twee Engelse bands.

Every Time I Die - Hot Damn!
Reactie van dirk op 03-04-2005 om 21:46u
Score: 80 / 100

verschrikkelijk leuk om naar te luisteren, de waanzin, geweldig