Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2020

Dynazty - Titanic Mass
Jaar van release: 2016
Label: Spinefarm Records

Dynazty - Titanic Mass

Titanic Mass is de vijfde langspeler van de Zweedse metalformatie Dynazty. Het vijftal maakt stevige, zeer melodische heavy/power metal. Titanic Mass ligt wat dat betreft in het verlengde van voorganger Renatus, want daaraan voorafgaand lag de muziek van Dynazty in het straatje van lekker stevige rock-‘n-roll.

Qua stijl is de band dus trouw gebleven aan directe voorganger Renatus, maar productioneel en wat betreft songwriting is er een stap vooruitgezet. De elf nummers klinken gelikt, strak en compact. Alles staat bij de liederen van Dynazty in het teken van de melodie en hoewel er van alles gebeurt met het rappe gitaarwerk, interessante keyboardpartijen en velerlei effecten, wordt er van die formule nauwelijks afgeweken.

Dat levert pakkende kwaliteit op, want op zich mag elk nummer van Titanic Mass er zijn. Met name opener The Human Paradox, waar ook een videoclip van is gemaakt, en titelsong Titanic Mass zijn bijzonder aanstekelijk en exemplarisch voor waar deze band toe in staat is. De overige songs doen daar weinig voor onder. Echter moet wel worden opgemerkt, dat voor elk lied hetzelfde trucje wordt gehanteerd, waardoor het aan de ene kant uitstekend klinkt, maar je tegelijkertijd een gevoel van herhaling bekruipt.

Wat betreft snelheid wordt er alleen afgeweken van het rappe karakter van de plaat met de powerballad I Want To Live Forever, maar ook in deze track is de formule van de overige songs onmiskenbaar aanwezig. Ergens is dat jammer, want met het eerdergenoemde The Human Paradox en de titelsong produceert de groep songs die erom schreeuwen om door een flink aantal mensen gehoord te worden. Met rappe, scherpe gitaren met prachtige solo’s, knappe zangkunsten van frontman Nils Molin en een rits aan pakkende refreinen is er feitelijk weinig op te merken aan deze plaat. Doordat de muziek echter op een aantal uitschieters na veelal hetzelfde klinkt en er uiteindelijk weinig variatie in de nummers is te vinden, is Titanic Mass als album zeer degelijk, maar geen uitgesproken knaller.

Tracklist:
1. The Human Paradox
2. Untamer Of Your Soul
3. Roar Of The Underdog
4. Titanic Mass
5. Keys To Paradise
6. I Want To Live Forever
7. The Beast Inside
8. Break Into The Wild
9. Crack In The Shell
10. Free Man’s Anthem
11. The Smoking Gun

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 9 juli 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]