Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-12-2020

Withered - Grief Relic
Jaar van release: 2016
Label: Season Of Mist
Withered - Grief Relic
Bij bands die black en death metal combineren denken we snel aan Behemoth en Belphegor. Het uit Atlanta, Georgia afkomstige Withered staat wat mij betreft in de schaduw van deze grootheden. Deze Amerikanen timmeren sinds 2003 aan de weg en brengen hun Grief Relic uit op het grote Franse Season Of Mist. Een label dat garant staat voor grootheden in het extreme metalgenre.

Ondanks mijn vergelijking met Behemoth en Belphegor hoeft men niet te verwachten met een kloon van doen te hebben. Withered neigt meer naar death metal met een flinke lading doommetal-invloeden. Liefhebbers van Disembowelment en Morbid Angel kunnen met deze schijf ook uit de voeten. Het is niet zo dat het tempo constant erg laag ligt en van extreme excessen is weinig sprake, maar het geheel blijft voortborduren op de repeterende drumklanken van Beau Brandon en loodzware deathmetalriffs die dreigend en angstaanjagend aandoen. Tussen de heftige passages door is er soms ruimte voor bijvoorbeeld een tragische melodie met een schitterende baslijn. De diepe grunts die af en toe worden afgewisseld met bezeten gekrijs zijn ontzettend effectief doordat ze onheilspellend en bezeten klinken. Mike Thompson en Ethan Mccarthy (beide gitarist en zanger) maken hiermee indruk op de luisteraar.

Het is fijn om te horen dat deze heren op dit album hebben gekozen voor een zeer eerlijke en basale klank. Je hoeft geen technische en vernuftige perikelen te verwachten, want het is; een stevige bak deathmetalherrie vol dissonantie, angstaanjagende klanken, gekrijs en vooral ontzettend goede nummers met een kop en een staart. Genieten geblazen.

Tracklist:
1. Leathery Rind
2. A Realm Of Suffering
3. Withdraw
4. Feeble Gasp
5. Husk
6. Downward
7. Distort, Engulf
8. To Glimpse Godliness

Score: 80 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 21 mei 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]