Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Helhorse - Helhorse
Jaar van release: 2016
Label: Spinefarm Records
Helhorse - Helhorse
De Deense sludge/stonerformatie Helhorse timmert sinds 2010 aardig aan de weg in hun thuisland, maar de ambities van de band rijken inmiddels verder dan de grenzen van dit Scandinavische land. Met een switch naar het grotere label Spinefarm Records en de release van dit zelfgetitelde album, wordt de tijd rijp geacht om nu ook hoge ogen te gooien in de rest van Europa.

Opener Carry Your Own barst los met logge, zompige riffs zoals wij die kennen van Down en Crowbar. Deze muziek dient aan te voelen als een moeizame tocht door een moeras in het zuiden van de States en Helhorse begrijpt dit maar al te goed. Door het gebruik van twee gitaristen en een prominente rol van de basgitaar in de mix, is de sound stoer, solide en vaak erg prettig om naar te luisteren. Ook de invloeden van rock-’n-roll en punk zijn een welkome toevoeging aan de muziek. 


Wat bijzonder is aan de band is dat deze twee zangers in dienst heeft. Normaal gesproken is er één aanwezig voor de ruwe vocals en de andere voor de cleane zang, maar Mikkel Wad Larsen en Aske Kristiansen proberen beide disciplines te beheersen. De heren vallen echter bij cleane zang met regelmaat door de mand. Vooral bij The Blood Boiler en Raise The Black Flag klinkt het vaak echt helemaal nergens naar. Veel beter klinken de ruwe vocals die variëren van krachtige zang tot manisch, hardcore-achtig geschreeuw.

Helhorse heeft veel potentie om als band te groeien. Carry Your Own, Hell Of A Ride, My Haven Your Hell en No Fucks Given laten horen dat er ontzettend veel talent aanwezig is. Als voor de komende releases aan de cleane vocals gewerkt wordt, dan zijn deze Denen al op de goede weg. Dit titelloze album zal dan nog niet voor de grote doorbraak zorgen, maar is al wel een interessante kennismaking. 


Tracklist:
1. Carry Your Own
2. Among The Wolves
3. Fortune Favours The Bold
4. Interlude I
5. The Blood Boiler
6. Hell Of A Ride
7. Interlude II
8. Raise The Black Flag
9. Interlude III
10. My Haven Your Hell
11. No Fucks Given

Score: 65 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 14 mei 2016

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.