Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Kemerov - Kemerov
Jaar van release: 2015
Label: Eigen beheer
Kemerov - Kemerov
In 2013 werd het Griekse Kemerov opgericht door vocalist Matt Karampalios en gitarist Giorgos Tsapkinis, om zo hun voorliefde voor death metal en rock-’n’-roll te kunnen combineren. Deze stijl, death-’n’-roll, is vooral bekend geworden door Entombed en het mag geen verrassing zijn dat deze Zweedse band als voornaamste inspiratiebron geldt voor deze naamloze debuut-ep.

Kemerov laat een aardige indruk achter met dit eerste wapenfeit, al moet er een kanttekening gemaakt worden dat het deathmetal-aspect verwaarloosbaar is. Muzikaal gezien heeft alles meer weg van een mix van hardcore en garagepunk. Je kunt zeggen dat de band daarom niet goed in de opzet is geslaagd, maar de vier nummers op deze plaat zitten prima in elkaar. Niet hoogstaand, maar voor een beginnende band is het absoluut acceptabel.

Een noemenswaardig hoogtepunt van deze ep is het stuiterende Back Patters. De rest grijpt je een stuk minder naar de keel, maar het kan ermee door. De zang klinkt echter nog te vaak erg geforceerd en is daarom zeker nog voor verbetering vatbaar. Voor de rest is dit materiaal een prima start en schept dit voldoende vertrouwen voor een volgende release van deze Grieken. 


Tracklist:
1. Blind & Numb
2. Back Patters
3. Possess
4. Doomsday Cults

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 1 maart 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]