Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel Brennare (Lake Of Tears) - 50
 • David Byron (Uriah Heep)† - 75
 • Hans Åge Holmen (Gaia Epicus) - 53
 • John Myung (Dream Theater) - 55
 • Michael Kiske (Helloween) - 54
 • Nigel Glockler (Saxon) - 69
 • Tanya Candler (Kittie) - 39
 • Witold "Vitek" Kieltyka (Decapitated)† - 38

Vandaag overleden:
 • Sean Reinert (Cynic) - 2020
Review

Krallice - Ygg Huur
Jaar van release: 2015
Label: Avantgarde Music
Krallice - Ygg Huur
Het Amerikaanse Krallice brengt met Ygg Huur zijn vijfde album uit. Deze formatie uit New York brengt ons avantgarde black metal via het label Avantgarde Music en zal je de gehele zit alle hoeken van de kamer laten zien met zijn chaotische afwisselingen en dissonante riffs.

Deze plaat trapt af met Idols, dat dreigend en doomy van start gaat. Het zet de toon nog niet voor de rest van het album, want dit gebeurt vanaf de tweede track, Wastes Of Ocean. Vanaf hier wordt er namelijk op zeer snelle wijze afgewisseld tussen meerdere genres als experimentele hardcore, death- en black metal. De associatie met een band als The Dillinger Escape Plan borrelt ook op, terwijl een ander moment Prometheus, The Discipline Of Fire & Demise van Emperor als een logische vergelijking klinkt. Dit zit hem in de lage gitaartonen die op virtuoze wijze van hot naar her schieten.

Dit album biedt weinig houvast voor de liefhebber van traditionele songstructuren en verkeert constant in een orkaan van afwisselingen in tempo en dissonante gitaarriffs. De schreeuwerige vocalen worden zeer spaarzaam ingezet waardoor de instrumenten de ruimte krijgen die ze verdienen.

De productie laat niks te wensen over en is erg helder. Dit zorgt ervoor dat deze plaat een modern karakter heeft.

Deze langspeler is veel meer een aanrader voor fans van progressieve grind/hardcore en bijvoorbeeld, de eerdere Mastodon platen. Mensen die snakken naar een meer traditioneel geluid zullen op deze langspeler geen bevrediging vinden en kunnen dit album makkelijk links laten liggen.

Tracklist:
1. Idols
2. Wastes of Ocean
3. Over Spirit
4. Tyranny of Thought
5. Bitter Meditation
6. Engram

Score: 60 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 29 oktober 2015

Krallice - Ygg Huur
Reactie van Dirtpride op 29-10-2015 om 10:32u

Een 5 is een onvoldoende, maar het wordt me in deze review niet echt duidelijk wat er nou mankeert aan deze plaat. Zou je de platen van The Dillinger Escape Plan of Mastodon ook allemaal beoordelen met een 5? Of zit in het cijfer een teleurstelling in het feit dat deze plaat erg verschilt ten opzicht van de vorige langspelers van Krallice?

Krallice - Ygg Huur
Reactie van Sander op 29-10-2015 om 19:01u

Je hebt gelijk. Dit was een foutje, het moest een 6 zijn.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.