Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Angel Of Sodom - Divine Retribution
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer

Angel Of Sodom - Divine Retribution

Dat een bandnaam aanleiding kan zijn om je weer eens te verdiepen in de Bijbel. Ik meende me als atheïst met gelovige ouders te herinneren dat er twee engelen waren in Sodom, om even een bezoekje te brengen aan de neef van Abraham. De morele verdorvenheid van de inwoners leidde tot de verwoesting van Sodom, Gomorra en nog wat steden door een regen van zwavel en vuur. Overigens hebben de lyrics van de openingstrack All Shall Die geen enkele relatie tot deze vertelling in de Bijbel en de Koran.

De Finse thrashmetalband Angel Of Sodom heeft uitgebreid de tijd genomen, want er is maar liefst drie jaar over gedaan om Divine Retribution uit te brengen. De eerste demo en het artwork verschenen in 2012, maar het project verdween wat jaren in de ijskast. Wanneer je de demo van Righteous Kill wel eens hebt geluisterd, dan is de metamorfose naar de albumversie enorm. Met Divine Retribution keert Angel Of Sodom volledig terug naar de thrash van de jaren tachtig (Kreator, Testament, Death Angel), met een vette sound en een uitstekende mix. Righteous Kill, waarvoor de heren ook een video hebben opgenomen, geïnspireerd door Mad Max, geeft een goede indruk van het album als geheel.

Alle muziek is geschreven door gitarist Eero Tertsunen, die ook de bas heeft ingespeeld en de volledige productie heeft gedaan. Zanger Michael Majulahti heeft de teksten geschreven, maar ook het artwork is van zijn hand. Niet iedereen zal zijn stem even goed kunnen waarderen, maar ik vind zijn vocalen wel lekker agressief klinken, doordat hij zo nu en dan ook grunts gebruikt. Het slagwerk is ingespeeld door Rolf Pilve, maar hij voegde zich in 2012 bij Stratovarius. Sinds vorig jaar is er sprake van een echte band, met drummer Joonas Heikkinen. Een bassist heeft Angel Of Sodom nog niet, maar nu wel eindelijk dat album.

Divine Retribution is een lekker agressieve old school thrashmetalplaat. Geen sprankje vernieuwing, but who cares? Wanneer het goede thrash is, hoor je mij niet klagen.

Tracklist:
1. All Shall Die
2. Righteous Kill
3. Divine Retribution
4. Bring The Sword
5. Entry Denied
6. Chaos (The Seven-Headed Beast)
7. The Burning Hammer
8. Through The Fire To Molech
9. War of Attrition
10. Laid to Waste

Score: 77 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 8 oktober 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]