Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Vola - Inmazes
Jaar van release: 2015
Label: Eigen beheer

Vola - Inmazes

Prog, djent, synthpop, elektronica. Op papier lijken dit nou niet bepaald vier muziekgenres die lekker met elkaar te combineren zijn. En om eerlijk te zijn, lopen de meeste metalheads hier waarschijnlijk met een grote boog omheen. Dat is wellicht terecht, ware het niet dat het Deense Vola toch in staat is geweest om van deze genres die moeilijk verenigbaar lijken te zijn een eigen sound te creëren. Met Inmazes levert Vola een plaat af, die een uniek, fris geluid heeft. Iets wat tegenwoordig zeldzaam is in onze geliefde metalwereldje, waar je bij vele groepen al gauw een “been there, done that”-gevoel krijgt.

Vola is een vijfmansformatie uit Kopenhagen die buiten deze nieuwe plaat nog maar twee ep’s heeft gemaakt. Des te indrukwekkender dat de Denen deze nieuwe stijl zich zo goed eigen maken, want op Inmazes is geen band te horen die maar lukraak vier genres in de cementmolen duwt, in de hoop dat er wat leuks uit komt. Vola komt gedecideerd over en dat levert een zeer stabiel en verslavend plaatje op. Ook hoef je geen uitgesproken liefhebber van djent te zijn om deze plaat enigszins goed te kunnen verteren. De gitaarstukken zijn weliswaar behoorlijk Meshuggah-achtig, maar de band biedt ruim voldoende afwisseling aan, om te voorkomen dat dit een djent-album wordt.

Hoewel Inmazes als geheel erg sterk is, zijn er toch een aantal tracks aan te wijzen als ‘must-listen’. Your Mind Is A Helpless Dreamer is hierbij het meest kenmerkend voor Vola, met een stevig groovend begin, om vervolgens een mierzoete wending te nemen middels de cleane vocalen en het Glockenspiel. Een goed nummer om te checken of Vola überhaupt wat voor je is. Gutter Moon en Emily zijn de meeste toegankelijke nummers van het album. In het bijzonder Gutter Moon is ontzagwekkend en heeft wat Depeche Mode-achtigs over zich. Check overigens ook de mooi gemaakte videoclip bij dit nummer. Ook het proggy Owls is een absoluut hoogtepunt waar alles inzit, waaronder gevoelig pianospel en afwisselende vocalen.

De afsluitende titeltrack is in eerste instantie even wennen. Mede door de opmerkelijke opbouw, die aan King Crimson doet denken. De prachtige climax zorgt ervoor dat je Inmazes met een voldaan gevoel afluistert. Een imponerend debuut van een band die het verdiend om meer aandacht te krijgen. Daar is deze release uitzonderlijk genoeg voor. Wat je Vola hooguit kunt verwijten, is dat ze de songs wel iets te weinig venijn meegeeft. Buiten dat is dit schijfje een zeer vermakelijke rit en is het te hopen dat we nog meer gaan horen van deze Denen.

Tracklist:
1. The Same War
2. Stray The Skies
3. Starburn
4. Owls
5. Your Mind Is A Helpless Dreamer
6. Emily
7. Gutter Moon
8. A Stare Without Eyes
9. Feed The Creatures
10. Inmazes

Score: 81 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 4 augustus 2015

Meer Vola:

Vola - Inmazes
Reactie van Een Metalfan op 04-08-2015 om 10:25u

OP 2 oktober spelen ze op progpower europe,
ik kijk er al naar uit

Vola - Inmazes
Reactie van Een Metalfan op 04-10-2015 om 14:04u

Ze waren geweldig op Euroblast!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.