Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Pest - Desecration
Jaar van release: 2003
Label: No Colours Records
Pest - Desecration
Na de uitstekende release Blasphemy is my Throne die bestond uit enkele demo tracks uit het begin van 2003 is hier dus de eerste echte volwaardige Pest plaat.
En ik kan absoluut zeggen, dat dit een zeer sterke black metal release is geworden, maar dat is meestal zo met de bands die op No Colours zitten. Dit is dan natuurlijk de Zweedse band Pest waar ik het over heb, aangezien er in Duitsland en Finland nog twee naamgenoten rondlopen.

Pest speelt nog echt ouderwetse en grimmige black metal in de stijl van "Darkthrone". De productie is koud en kil en zangeresjes of keyboards hoeven we niet op deze rauwe rampestamper te verwachten. We zullen het slechts moeten doen met de zeer goede hatelijke krijs van zanger/gitarist Necro.
Muzikaal gezien is het allemaal prima in orde, structureel gezien is de muziek gevarieerd , doelende op slepende mid-tempo stukken en allesverwoestende blast beats. Snerpende riffs en een dreunende basgitaar snijden hier door merg en been en ook het doeltreffende drumwerk verdient een compliment.

Het album bevat 6 nummers in ongeveer 36 minuten en weten allen constant de aandacht vast te houden. Heerlijke cd om eens op een koude en eenzame nacht te draaien en als de kilheid je werkelijk bij de strot gepakt heeft dan is het pas weer over als de laatste tonen van slotsong I Am the Plague zijn weggestorven.
Persoonlijk vind ik dit één van de meest sterke black metal releases van het afgelopen jaar en zeker een kandidaat voor mijn jaarlijstje van 2003.
De muziek is rauw, productioneel gezien prima en zeer passend, de sfeer is duister en typisch underground, het hoesje is primitief zoals de grootheden uit het begin van de jaren '90 ook gebruikten, dus wat wil een black metal fan nog meer. Laat je opslokken door black metal parels als Ninth Nocturnal Departure of Dark Northern Winters en golf meer op het ritme van de hypnotiserende riffs.
Werkelijk een uitstekende cd van deze band en ik kan niets anders zeggen dan dat de ware black metal fans gelijk dit album moeten aanschaffen. Gelukkig zijn ze er nog, die ware black metal bands die deze muziek maken zoals het ooit bedoeld was!

Tracklist

1. Ninth Nocturnal Departure
2. Commanding Armageddon
3. Hours of Eternity and Death
4. Dark Northern Winters
5. Descending
6. I am the Plague

Score: 88 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 29 november 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]