Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Jaar van release: 2015
Label: Roadrunner Records
Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Nu Slipknot momenteel de prioriteit van Corey Taylor heeft, ligt Stone Sour op zijn gat. Het is echter slecht voor zaken om te lang niets van je te laten horen. Liveplaten en verzamelalbums zijn dan vaak een makkelijke oplossing om snel iets uit te brengen, zonder dat het al te veel moeite of tijd kost. In het geval van Stone Sour komt de band op de proppen met een cover-ep, met daarop vijf klassiekers in een nieuw jasje.

Nu beheerst de band natuurlijk alle technieken om moeiteloos vijf tracks te coveren. Muzikaal zit het dan ook allemaal wel goed op deze release. Toch weet de groep nergens te verrassen of de aandacht echt vast te houden. Stone Sour speelt namelijk alle nummers vrij klakkeloos na, zonder ook maar enige moeite te doen om er een eigen draai aan te geven.

Dat is jammer, want Corey Taylor bezit met gemak de vocale capaciteiten om deze tracks naar zijn eigen hand te zetten, maar blijft op deze ep vooral erg tam. Waar is de scherpte en waar zijn de agressieve uithalen die Taylors geluid zo kenmerken? Maar niet alleen hij, ook de rest van de band speelt op save. Er hangt geen dreiging om de nummers heen en het voelt aan als een zoutloze bedoeling. Ik noem maar de versie van Creeping Death, waar als een sneltrein doorheen geraasd wordt. Hierdoor mist elke vorm van opbouw of dreiging en klinkt het als een makkelijk tussendoortje. Children Of The Grave komt als beste uit de bus omdat deze nog met het meeste gevoel wordt gespeeld, maar weet ook niet in de buurt te komen van het origineel.

Aan alles is te voelen dat deze ep een snel tussendoortje is. Iets om de fans van Stone Sour tevreden te houden zolang Slipknot alle tijd vergt van Taylor. Dat is jammer, want de lijst van teleurstellende releases van Stone Sour wordt hiermee alleen maar groter. Van wat ik begrepen heb, is de volgende cover-ep ook alweer aangekondigd, maar die laat ik gerust aan mij voorbijschieten.

Tracklist:
1. We Die Young (Alice in Chains)
2. Heading Out To The Highway (Judas Priest)
3. Love Gun (Kiss)
4. Creeping Death (Metallica)
5. Children Of The Grave (Black Sabbath)

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 14 mei 2015

Koop dit album in

Meer Stone Sour:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Reactie van Een Metalfan op 14-05-2015 om 15:08u

Toch altijd nog 10 keer eerder deze EP boven welke Slipkont release dan ook.

Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Reactie van enchant op 14-05-2015 om 20:10u

"De lijst teleurstellende releases van Stone Sour wordt hiermee alleen maar groter"...?????
Smaken verschillen, maar ik vind dat deze band toch echt nog geen zwak album had uitgebracht. Zal wel aan mij liggen weer...

Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Reactie van Een Metalfan op 15-05-2015 om 21:04u

allebei over het paard getilde eikels. vooral die zanger.

Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Reactie van Rein op 17-05-2015 om 17:42u

Pisvlek; wat een dieptrieste reactie van jou.... Niet eens puberaal maar gewoon walgelijk.

Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Reactie van Pino op 20-05-2015 om 23:54u
Score: 5 / 100

Pisvlek; misschien ligt het aan je woordkeuze?

Stone Sour - Meanwhile In Burbank
Reactie van Een Metalfan op 27-05-2015 om 08:30u

Nou zijn mijn reacties verdomme gewoon weer weggehaald, waarom wordt er hier censuur toegepast, we leven godverdomme toch in een vrij land?

Ik begrijp er echt geen ene grafcholeratyfus van hoor. :-(