Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-09-2020

Onheil - Storm Is Coming
Jaar van release: 2014
Label: Cyclone Empire
Onheil - Storm Is Coming
Hij was al een tijdje aangekondigd, deze storm, maar liet desondanks nog een hele poos op zich wachten. Toch verscheen onlangs eindelijk de tweede full length van de Nederlandse blackmetalband Onheil. Vijf jaar zit er tussen Storm Is Coming en het uitstekende debuutalbum Razor. Het werktempo van deze band ligt sowieso laag: er zijn niet veel bands die pas na tien jaar hun eerste album uitbrengen. Intussen zijn de verwachtingen voor Storm Is Coming aardig opgelopen, want Razor blijkt ook na vijf jaar nog regelmatig zijn rondjes te draaien.

Deze tweede plaat is het wachten gelukkig waard geweest. Hoewel de roots van Onheil in de black metal liggen, kiest het gezelschap op Storm Is Coming nog nadrukkelijker voor de invloeden uit de thrash en – met name – heavy metal. Het resultaat is een zeer melodieuze plaat (denk aan het meest melodieuze werk van Naglfar) waarin vooral het uitstekende gitaarwerk in positieve zin opvalt. De gitaristen zijn overduidelijk grote fans van Iron Maiden en verhullen dat niet. Ze strooien voortdurend met heerlijke riffs en gitaarloopjes (vooral het geweldig klinkende Kill Tomorrow zit er vol mee).

Het mag dan ook geen verbazing wekken dat vooral het gitaarwerk op Storm Is Coming buitengewoon smakelijk is. De band beschikt over meer dan voldoende kwaliteit om zijn erg catchy en toegankelijke nummers te doorspekken met fraaie melodielijnen, die hardnekkig uit de hersenpan zijn te krijgen. Vooral uitstekende tracks als Self-Destruction Mode, The Omega Legions (wat een geniale riff tegen het eind!) en het titelnummer komen daardoor erg goed uit de verf. Maar ook het Nederlandstalige Dronkenschap In Duisternis II, dat muzikaal gezien wat meer richting pure black metal teruggrijpt, mag als een hoogtepunt van de plaat gelden.

Het is jammer dat Storm Is Coming op een klein label als Cyclone Empire uitgebracht wordt, want dit album zal het ongetwijfeld goed doen bij een groot publiek. Voor wie bands als Naglfar, Dissection en Necrophobic tot zijn favorieten rekent en tegelijkertijd de neiging krijgt om een spandexbroek aan te trekken bij het horen van Iron Maiden, zal Storm Is Coming een geschenk uit de hemel zijn. Een buitengewoon prettig en verslavend plaatje.

Tracklist:
1. Embrace The Chaos
2. Kill Tomorrow
3. Self-Destruction Mode
4. The Omega Legions
5. Storm Is Coming
6. The End Of Everything
7. Wings Of Death
8. Dronkenschap In Duisternis II
9. Nature's Wrath
10. Streams Of Silence

Score: 84 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 30 november 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Onheil - Storm Is Coming
Reactie van Een Metalfan op 30-11-2014 om 20:57u

ga ik zeker beluisteren, ik ben benieuwd.

Onheil - Storm Is Coming
Reactie van Sander op 30-11-2014 om 22:31u
Score: 90 / 100

Een heerlijk plaatje.

Onheil - Storm Is Coming
Reactie van Een Metalfan op 02-12-2014 om 12:21u

zouden ze beter geen blokfluit spelen...?