Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Lost Society - Terror Hungry
Jaar van release: 2014
Label: Nuclear Blast Records
Lost Society - Terror Hungry
Sommige retrobands slaan wel erg door. Lost Society is een Finse band die hard zijn best doet om het jaren tachtig thrash- en crossovergeluid levende te houden. We hadden al de gympen, de kapsels, de petjes, de shirts en strakke broeken. Nu blijkt dat de heren net zo productief willen zijn zoals dertig jaar geleden. Ieder jaar een plaat uitbrengen kan een goed teken zijn. Misschien is Lost Society erg creatief en productief. Het kan ook zomaar een excuus zijn om te kunnen touren. Ik vermoed dat het in dit geval vooral om enthousiasme gaat. Een teken dat zowel goed als slecht is.

Waarom bands als Lost Society een platendeal krijgen bij een label als Nuclear Blast is me echt een raadsel. Er is namelijk niets onderscheidends of bovengemiddeld goed aan deze band. Natuurlijk heeft de plaat een vette sound, maar dat kan iedere op elkaar ingespeelde band voor elkaar krijgen, zolang het budget toereikend is. Terror Hungry zal je alleen maar aan je collectie toevoegen als je nog lang niet genoeg hebt (of kunt krijgen) van stampthrash. De dertien songs zijn bijna identiek. Na verschillende keren de plaat aangehoord te hebben, merk ik weinig verschil. Bij een band als Municipal Waste werkte het, omdat de nummers erg aanstekelijk zijn.

De productie is subliem en dat maakt het dan ook best luisterbaar. De riffs, de zang, het drumwerk, de schreeuwerige solo’s. Het klinkt niet verkeerd, maar tegelijk ook nergens opzienbarend. Lost Society doet zijn best om qua sound ergens tussen de oude Exodus en Nuclear Assault te zitten. Die twee bands waren tenminste in staat om gave songs te schrijven. Lost Society komt niet veel verder dan wat muzikaal eenrichtingsverkeer en puberale teksten.

Tracklist:
1. Spurgatory
2. Game Over
3. Attaxic
4. Lethal Pleasure
5. Terror Hungry
6. Snowroad Blowout
7. Tyrant Takeover
8. Overdosed Brain
9. Thrashed Reality
10. F.F.E.
11. Brewtal Awakening
12. Mosh It Up
13. Wasted After Midnight

Score: 60 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 14 juli 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lost Society - Terror Hungry
Reactie van jeroen op 17-07-2014 om 12:32u

Uitstekende recensie Ruud. Precies zoals het is. Kopieergedrag van de zuiverste orde