Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Mary Fields - Flawless Victory Over Movement
Jaar van release: 2013
Label: Eigen beheer

Mary Fields - Flawless Victory Over Movement

De originaliteitsprijs voor cd-covers gaat dit jaar naar Mary Fields. Met speels gemak zelfs. U wilt een limited edition? Ga naar Mary Fields en je mag kiezen uit een van de handgenummerde tot cd-hoes verknipte platenhoezen, verpakt in huishoudfolie dichtgemaakt met, jawel, een unieke sticker! Wie wil dat nou niet?! Mijn uitvoering heeft met gemak de minst 'metal' look van alles wat er ook maar hier op de planken staat: Het is Peter Kreuder, een Duits-Oostenrijkse componist/pianist/dirigent, aldus google. Wees er snel bij, want er zijn er maar 82 gemaakt.

Die originaliteit zet zich voort in de muziek. Mary Fields is een van de weinige bands die de vergelijking met The Dillinger Escape Plan aan kan zonder af te worden gedaan als kloon of wannabe; gefreakte staccato mathmetal, akoestische jazzlounge, poppy singalongs, spoken word... you name it. En net wanneer je er lekker in zit gooit het Utrechtse vijftal het roer volledig om. Niets is wat het lijkt, niets is wat je verwacht.

Ik heb dit gezelschap ook al eens live zien opereren en de schizofrenie wordt op vergelijkbare wijze ten tonele gevoerd: agressief en ontvreemdend maar erg overtuigend. De productie is nog ietwat mat waardoor een en ander niet helemaal uit de verf komt, maar een kniesoor die daarover zeurt. Mary Fields levert met deze debuutplaat, Flawless Victory Over Movement, een geweldig visitekaartje af om menig podium met de grond gelijk te maken. Dus kopen die plaat, en vooral: ga ze live zien!

Tracklist:
1. I'm Not A Little Girl Anymore (Dinosaurs With Guns)
2. Capable Of Producing Eggs
3. Romeo & Julie's Head
4. Hoax A Spocus, Please Remain Focused
5. Not Even Slinky
6. Wolfman Was A Painter Too
7. HC3H5O3
8. Cutting-Edge Cars Are Like Electric Razors

Score: 82 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 18 oktober 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Wouter Vandeweyer op 19-10-2013 om 13:19u
Score: 80 / 100

Zit wel een erg hoog Dillinger gehalte aan vast, maar zeker goed genoeg voor nog eens te luisteren en ze live te gaan checken.