Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

11-12-2019

Various - Frisian Metal Massacre Vol. 2
Jaar van release: 2012
Label: Big Bad Wolf Records
Various - Frisian Metal Massacre Vol. 2
Compilaties krijgen we nog maar zelden voorgeschoteld. Een verzamelaar op vinyl is iets waar ik bij wijze van spreke nog alleen maar kan dromen. Een nieuwe dan, welteverstaan, want vroeger had je ze namelijk wel. De meeste liefhebbers zijn wel bekend met uitgaves van Metal Massacre en Metal For Mutha’s. Het was een hele eer om op zo’n compilatie te verschijnen. Een stukje erkenning, zeg maar.

Niet dat het mij iets zegt, maar ik snap die gedachte wel. Ik ben een kind van de internetgeneratie en iedere (jonge) band biedt zijn eigen muziek aan op social media. Het zijn er zoveel dat internet alleen niet voldoende meer is om op te vallen. Wat da betreft vind ik het wel leuk dat er initiatieven zijn om bands via de oude weg te promoten. Vorig jaar verscheen er al een eerste Frisian Metal Massacre en afgelopen zomer was het tijd voor een tweede.

De namen van 2012 zijn niet de minste die Friesland ons te bieden heeft. Methusalem staat al langere tijd bekend als een van de beste heavy metalbands die ons land te bieden heeft. Het is misschien raar om van inmiddels twee jaar oude Unite & Conquer de muziek te nemen, maar het is een plaat die staat als een huis.

Het overige materiaal is in elk geval recenter. De death metalformatie Braincasket heeft speciaal voor deze LP een tweetal nummers opnieuw opgenomen. Waar Sadotank de muziek vandaan heeft gehaald, wordt niet gemeld. De teksten laten zien dat vooral rijkelijk gevloeide alcohol de muze voor inspiratie is geweest. Zodoende vermoeden we dat de heren van deze thrash metalband het zelf ook niet meer weten. Om het kwartet compleet te maken, is er nog een jong gezelschap aan de verzamelaar toegevoegd. Een overigens in een stijl die ik niet verwacht had. Lyonite speelt zowaar female fronted metal dat tien jaar geleden erg populair . Jarenlang kon ik het niet meer aanhoren, maar Lyonite voelt ergens zowel prettig als vertrouwd aan.

Het zal waarschijnlijk niet allemaal binnen je smaak vallen en een verzamelaar op vinyl is niet helemaal meer van deze tijd (ook niet met de vinylrevival van tegenwoordig), maar toch vind ik het een lofwaardig project. Één die in elk geval best wat aandacht mag krijgen.

Tracklist:

A-kant
1. Braincasket - Go With No Face
2. Braincasket - Methods Of Persuation
3. Sadotank - Chainsaw Penetration
4. Sadotank - The BoneDestructor
5. Sadotank - Beerwitchery (Beer is The Devils Blood)

B-kant
6. Methusalem - Forever
7. Methusalem - Running In Circles
8. Lyonite - Fates Deceit
9. Lyonite - The Last Day

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 4 december 2012

Koop dit album in

Meer Various:

[ Terug naar de Album Reviews ]