Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Issa - Can't Stop
Jaar van release: 2012
Label: Frontiers Records
Issa - Can't Stop
Het debuutalbum van Noorse Isabell Øversveen Sign Of Angels en opvolger The Storm zorgden voor een positieve beroering bij ondergetekende. Eindelijk had Frontiers een nieuwe stem in de stal gehaald waar potentie in zat. Dat smaakte naar meer, en juist voordat 'Issa' mocht gaan optreden tijdens het Engelse Firefest bracht Frontiers haar derde album op de markt. Een opvallend album, want het is (op aandringen van Frontiersbaas Serafino) een album geworden met covers van obscure maar geliefde rocksongs.

En dat is niet het enige. De bezetting van de band die haar begeleidde op deze cd is voor de helft die van Hardline (Alessandro Del Vechhio en Anna Portalupi) en daar word ik nu een beetje moe van. Prima muzikanten hoor maar het is wel heel erg doorzichtig allemaal. Zo lijkt Frontiers gewoon een cd fabriek met een vaste kliek instrumentalisten (en misschien is dat deels zo). Del Vecchio zorgde voor de arrangementen van de nummers die door Serafino waren uitgezocht. De uitverkorenen wier songmateriaal geselecteerd werd zijn onder andere Tower City, Mark Free en 21 Guns. Niet de meest voor de hand liggende bands om te coveren, alhoewel ik Issa begrijp wanneer ze Just A Wish van 21 Guns wel goed bij haar stem vind passen. Een dromerige rocksong die lekker in het gehoor ligt, evenals het hierop volgende If You Ever Fall.

Alles bij elkaar een aardig luisterplaatje, en als het je niet was verteld had je misschien niet eens geweten dat het covers waren, anders dan dat de nummers misschien net iets te prettig in het gehoor liggen. De wat matte productie haalt het niveau iets naar beneden, maar nog steeds vind ik Issa's stem (die meer en meer neigt naar Robin Beck; wat bezielt Frontiers om Amy Lee en Celine Dion er bij te halen?) zeer prettig en gewoon erg goed. Dat ze er goed uitziet is een bonusje.

Tracklist:
1. Can't Stop
2. Power Over Me
3. Wherever I Run
4. Just A Wish
5. If You Ever Fall
6. Do You Ever Think Of Me
7. Dream On
8. Stranded
9. Heat Of The Night
10. I Won't Surrender
11. State Of Love
12. These Eyes

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 20 november 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van wyrm op 25-11-2012 om 17:13u
Score: 80 / 100

Heerlijke plaat! Enorm 80's, maar luistert fijn weg, aanrader.