Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Jimi Jamison - Never Too Late
Jaar van release: 2012
Label: Frontiers Records
Jimi Jamison - Never Too Late
Jimi Jamison kennen we natuurlijk allemaal van Survivor. Maar afgezien van deze superband heeft hij ook lang achtergrondzang gedaan bij acts als ZZ Top en Joe Walsh. Afgelopen januari had ik de eer hem aan het werk te mogen zien tijdens "Rock Meets Classic" in Duitsland en de kleine man maakte grote indruk. Nu is dit niet zijn eerste solo-cd (als ik goed tel zijn vierde) maar een juweeltje is het wel! En gelukkig trapt hij niet (zoals vele voormalige topacts met nieuwe cd's) in de valkuil van middelmatigheid maar weet hij songs met een constante hoge kwaliteit af te leveren.

Sinds enige tijd is Jimi in contact met gitarist/songwriter Erik Mårtensson (en die kennen we van de band Eclipse) en samen hebben ze dit album bij elkaar geschreven. Op voorhand een goede combi, denk ik. Nu brengen zangers vaak albums uit met twee of drie goede nummers en de rest is slechts opvulling, maar dit album is hierop echt een uitzondering. Ik kan geen zwakke plek ontdekken tussen de 11 rockers en ballads (I Can't Turn Back en The Air I Breathe, echt geweldig). Mooi om te mogen constateren dat hij zijn eigen muziek trouw blijft, en zo te horen heeft hij ook Jim Peterik niet echt nodig om goede songs te maken. Wel een stapeltje Zweedse muzikanten, die hem hebben voorzien van prachtige en goed gemaakte muziek.

Ik denk dat er veel zangers op deze aardkloot rondlopen die zouden wensen dat ze nog zo'n goede stem hadden als Jamison, die alweer 61 jaar oud is. Een zeer verrassend album wat mij betreft, en iedereen die Survivor (en andere melodieuze hardrock) nog steeds een warm hart toedraagt kan deze cd blind gaan halen! Zeer sterke cd van deze sympathieke Amerikaan.

Tracklist:
1. Everybody's Got A Broken Heart
2. The Great Unknown
3. Never Too Late
4. I Can't Turn Back
5. Street Survivor
6. The Air I Breathe
7. Not Tonight
8. Calling The Game
9. Bullet In The Gun
10 Heaven Call Your Name
11. Walk On (Wildest Dreams)

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 16 november 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van pietje snot op 17-11-2012 om 13:36u
Score: 80 / 100

Idd en zeer goede plaat

Reactie van Richard666 op 17-11-2012 om 21:40u
Score: 80 / 100

Ik was ook positief verrast door deze nieuwe plaat van Jimi Jamison. Erg sterke nummers. Het begint gelijk lekker met "Everybody's Got a Broken Heart" en de kwaliteit verminderd eigenlijk nergens.
Jamison en Erik Mårtensson ontmoetten elkaar tijdens het werken aan het Kimball Jamison album (duet album met Bobby Kimball van Toto). Mårtensson schreef voor dat album ook een aantal van de nummers.