Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Helstar - 30 Years Of Hel
Jaar van release: 2012
Label: AFM Records

Helstar - 30 Years Of Hel

Met de geboorte van zoveel groepen aan het eind van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig, is het niet gek dat de ene na de andere metalband een jubileum te vieren heeft. De uit Houston, Texas afkomstige heavy metalformatie Helstar doet dat met 30 Years Of Hel. Een set van maar liefst twintig nummers die ze op hebben genomen tijdens een grootse liveshow in hun thuishaven, en binnenkort verkrijgbaar is in een mooie bundel van dvd met dubbel-cd.

Van groepen die al zo lang meedraaien als Helstar verwacht je niet anders dan dat de geluidskwaliteit en de performance dik in orde zijn. Gelukkig is dat op deze uitgave inderdaad het geval. De groep heeft een ruime selectie uit de gehele historie van albums gemaakt. Er is niet alleen aandacht voor het oude werk, maar ook nieuwe nummers van het meest recente album Glory Of Chaos passeren de revue. De boventoon wordt gevoerd door heerlijk opzwepende uptempo songs die de voor Helstar bekende mix van heavy en thrashmetal bevatten.

Het dubbele gitaarwerk staat lekker in de mix en is wellicht meteen het meest mooie aan deze uitgave. Het dendert voort als een ouderwetse locomotief. James Rivera zingt voor het overgrote deel zuiver en voorziet de wilde nummers van de nodige schreeuwen die niet altijd even mooi uit de verf komen. Wat hij met dat laatste aan credits verliest, maakt hij goed met het enthousiasme waarmee hij veel van de nummers brengt. Hier en daar last hij een korte pauze in voor een anekdote uit het lange bestaan van Helstar.

Als fan van deze band mag deze dubbelaar eigenlijk niet in je collectie ontbreken. Helstar tourt ondertussen nog even door, want de release van deze feest-cd en dvd gaat gepaard met een groot aantal livedata in Nederland en de rest van Europa.

Tracklist:
1. Angels Fall To Hell
2. Towards The Unknown
3. Suicidal Nightmare
4. The King Is Dead
5. Burning Star
6. To Sleep Per Chance To Scream
7. The Plague Called Man
8. Evil Reign
9. Monarch Of Bloodshed
10. Winds Of War
11. Good Day To Die
12. Wicked Disposition
13. Pandemonium
14. Bitter End
15. Harker’s Tale (Mass Of Death)
16. Angel Of Death
17. Baptized In Blood
18. Alma Negra
19. The King Of Hell
20. Run With The Pack

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 29 augustus 2012

Koop dit album in

Meer Helstar:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 07-09-2012 om 10:56u
Score: 90 / 100

Zeer goed livealbum. Goeie review, maar waarom ontbreekt er een score?