Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Eclipse - Bleed And Scream
Jaar van release: 2012
Label: Frontiers Records
Eclipse - Bleed And Scream
Vier jaar geleden verraste Eclipse uit Zweden mij volledig met hun aanstekelijke album Are You Ready To Rock. Eigenlijk schandalig dat het dan vier jaar moet duren voordat de opvolger op de plank komt te liggen, maar zanger Erik Mårtensson had het te druk met het schrijven van nummers voor anderen en een aantal projecten waarmee hij zich bezighield. Wat intact is gebleven is de bezetting van de band en dat mag tegenwoordig een prestatie genoemd worden.

Sinds het laatste album uit is gekomen heeft de band ook daadwerkelijk als voorprogramma gefungeerd bij onder andere Deep Purple maar ik moet zeggen dat ik van een verdere tour hier in ons kikkerland weinig heb meegekregen, en als ik dit album na een aantal draaibeurten heb laten bezinken kan ik niet anders zeggen dan dat dit eigenlijk belachelijk is. Het aanstekelijke, melodieuze van het vorige album is niet verdwenen. Nog steeds klinkt het allemaal retestrak en haast ouderwets aanstekelijk, en de parallellen met bijvoorbeeld (het oudere werk van) Hardline en Fair Warning zijn zó aan te wijzen.

Erik Mårtensson heeft een dijk van een stem, en met het lekkere gitaarwerk van Magnus Henriksson (die in sommige slagpartijen veel lijkt op Chris Impellitteri) is absoluut niets mis. De power die van het album afspat (zoals bij de titelsong en A Bitter Taste) is regelrecht fantastisch. Dit keer geloof ik de bio waarin de bandleden aangeven dat ze het vorige album wilden overtreffen. Daar draagt de prima productie overigens ook aan bij.

De conclusie is eigenlijk vrij simpel: als je van stevige ouderwetse hardrock houdt dan moet je Eclipse gewoon in huis halen. En als je programmeur bent van een zaal waar vaker rockbands spelen, dan moet je maar eens ernstig gaan informeren naar deze band. Het is dat Axel Rudi Pell dit najaar weer met Mad Max op tour gaat, anders had hij zeker getipt moeten worden om deze gasten mee te nemen. Wat een geweldenaars! Kopen die plaat!

Score: 89 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 20 augustus 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Erik op 20-08-2012 om 19:47u
Score: 90 / 100

In z'n genre een absolute topplaat !

Reactie van VaDeR op 22-08-2012 om 07:16u
Score: 90 / 100

Prima review !!! Heerlijke Scandinavische Metal !!

Ik wil alleen maar toevoegen dat het een zware aanrader is voor iedereen die van Stevige Metal met een mellodieus hart houdt. Niet alleen voor liefhebbers van Ouderwetse metal ;)

Reactie van Strijder op 26-08-2012 om 18:36u
Score: 91 / 100

Steengoed!