Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Eclipse - Are You Ready To Rock
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Eclipse - Are You Ready To Rock
Frontiers brengt de laatste paar maanden steeds meer kwaliteitsspul uit , valt me op (en hopelijk weten ze die lijn vast te houden). Zo ook Eclipse, een band uit Stockholm, met als opname-line-up Erik Martensson op zang, Magnus Henriksson op gitaar, Johan Berlin op keyboards en drummer Henric Erikson. Inmiddels is Robert Bäck als drummer toegetreden tot de band.

Dat men al sinds 1999 bestaat is goed te horen, want deze gasten zijn prima op elkaar ingespeeld, en weten hier een prima potje melodic rock neer te leggen. In 2001 debuteerden ze met The Truth & A Little More, waar o.a. ook Kee Marcello (Europe) een handje mee had geholpen. Na een tweede album in 2003 nam men 4 jaar pauze, om in 2007 weer bij elkaar te komen en dit album in één week te schrijven.Dat is overigens niet te horen !

De productie hebben Erik en Magnus zelf verzorgd, en ook hier alleen maar complimenten om het geheel inderdaad als heldere classic rock te laten klinken. Songs als Breaking My Heart Again en Under The Gun laten goed horen waar de band voor staat. Melodieuze rock met pakkende zanglijnen, goede strakke gitaarpartijen, voldoende beukende drums, het past allemaal naadloos in elkaar.

Ik mag hopen dat Eclipse hiermee in 2009 kan gaan scoren. Het moet toch niet moeilijk zijn om deze gasten te koppelen aan een grote internationale act om Europa mee te doorkruisen? Frontiers zal zich ook moeten realiseren dat Eclipse veel potentieel heeft en deze band moet "on the road" verder kunnen groeien. Het is te hopen dat die gelegenheid zich voordoet. Volgende keer wel een mooier hoesje graag, deze riekt teveel naar Loudness.

Tracklist:
1. Breaking My Heart Again
2. Hometown Calling
3. To Mend a Broken Heart
4. Wylde One
5. Under the Gun
6. Unbreakable
7. Hard Time Loving You
8. Young Guns
9. Million Miles Away
10. 2 Souls
11. Call of the Wild

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 6 januari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 06-01-2009 om 22:51u

Met wat ik heb gehoord op hun myspace kan ik je review beamen.
Het klinkt erg lekker en ik denk dat dit een schijfje wordt voor in de auto.
Zelf beschrijven ze hun muziek als hardrock en daarmee ben ik het eens.

U2, dat is rock.

Voor de rest een kort, duidelijk en goed geschreven review.
Mijn complimenten, zo heb ik het graag.

Reactie van Dennis op 07-01-2009 om 00:32u

Lelijkste hoes ooit!

Reactie van strijder_NL op 02-02-2009 om 21:30u
Score: 91 / 100

Heerlijke CD, ook in de file