Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Lita Ford - Living Like A Runaway
Jaar van release: 2012
Label: SPV / Steamhammer Records

Lita Ford - Living Like A Runaway

Lita Ford staat pas sinds een aantal jaren weer in de spotlights na een break te hebben genomen midden jaren negentig. Aan het einde van de jaren zeventig tot haar break aan toe was ze echter actief in The Runaways en heeft daarna jaren aan een solocarrière gewerkt. Living Like A Runaway is haar tweede album sinds haar comeback en refereert overduidelijk aan haar periode bij The Runaways.

Het album telt tien tracks volledig in de traditie van de hardrock van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Uiteraard is de productie iets ruiger, en zijn er hier en daar wat moderne elementen aan toegevoegd, zoals een industrialrandje, maar in de basis blijft het bij de oude vertrouwde rock die ze altijd gemaakt heeft. De meer traditionele rocknummers is ook waar dit album het vooral van moet hebben, want daarin komt haar warme stem met gevoelige teksten het beste tot zijn recht, en dat geldt zeker voor de ballads. Opvallend geslaagd is de simpele doch effectieve begeleiding van het stemgeluid van Ford, die de muziek een heerlijke welhaast erotische dosis swing geeft.

Bijzonder leuk ook is het ietwat kleffe duet Love 2 Hate U dat Ford waarschijnlijk zingt met haar gitarist, dat ondanks de idiote spelling een van de hoogtepunten van Living Like A Runaway. Er valt kortom niet veel aan te merken op deze schijf, behalve dan dat het allemaal wel een erg bekend recept is. Dat mag de pret van deze tien nummers niet drukken, want de uitvoering is zoals gezegd dik in orde.

Tracklist:
1. Branded
2. Hate
3. The Mask
4. Living Like A Runaway
5. Relentless
6. Mother
7. Devil In My Head
8. Asylum
9. Love 2 Hate U
10. A Song To Slit Your Wrists By

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 22 juli 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lita Ford - Living Like A Runaway
Reactie van Old Mhb op 27-07-2012 om 08:08u
Score: 30 / 100

Net gehoord. Wat een slappe hap zeg.