Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Dying Fetus - Reign Supreme
Jaar van release: 2012
Label: Relapse Records
Dying Fetus - Reign Supreme
De stervende foetus is weer springlevend! Nu de band van John Gallagher onomstotelijk heeft bewezen dat Dying Fetus 2.0 niet onderdoet voor de inmiddels bijna antieke juweeltjes van de band, walsen de heren met bruut geweld van album naar album. Na de heerlijke Descend Into Depravity knuppelt men gewoon vrolijk verder met Reign Supreme.

Dying Fetus heeft het de laatste jaren ontzettend slim bekeken. De band moderniseert, zonder aan kracht in te boeten. De nummers zijn altijd al compact en pakkend geweest en op ieder album krijgen ze weer een fris jasje aan en al die jasjes zitten als gegoten. Uiteraard heeft ook deze band sterke en minder sterke nummers, maar dat ligt niet aan de verpakking.

Reign Supreme is eigenlijk een erg catchy album en hoewel deze term niet altijd even positief wordt ontvangen (of het moet Zweedse death betreffen), werkt het voor Dying Fetus dus juist wel, omdat de muziek genoeg geweld ter compensatie biedt. Wat je krijgt zijn snoeiharde nummers die lekker lopen en interessant qua samenstelling zijn. Zo wordt er in Devout Atrocity er lustig op los gesoleerd en malen de breaks in In the Trenches de dikste botjes tot poedersuiker.

Prima werk weer, op alle vlakken presteert Reighn Supreme bovengemiddeld. De productie is dik, de grunt is zwaar, de nummers lomp doch toegankelijk en gevarieerd. Geregeld zet Dying Fetus de oren op het verkeerde been door nummers traag te starten en vervolgens de deathmetalpaarden plots tot woest galop op te zwepen. De limited edition digipack heeft overigens nog een bonusnummer, maarrrr….die is dan weer een typisch geval van ‘een beetje jammer’, Volledig overbodige meuk. Maar goed, na negen sterke nummers snoept zo’n mini-scheet niets van de positieve indrukken af.

Tracklist:
1. Invert The Idols
2. Subjected To a Beating
3. Second Skin
4. From Womb To Waste
5. Dissidence
6. In The Trenches
7. Devout Atrocity
8. Revisionist Past
9. The Blood Of Power

Score: 88 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 28 juni 2012

Koop dit album in

Meer Dying Fetus:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van erwin op 28-06-2012 om 11:19u
Score: 90 / 100

Lijp album

Reactie van tom op 30-06-2012 om 07:20u
Score: 50 / 100

Het geluid van de drums is wel bijzonder slecht..... Riffs zijn goed. De zanger lijkt af en toe op Fozzy Bear

Reactie van Artorius op 06-07-2012 om 10:19u
Score: 60 / 100

Eerlijk gezegd vind ik er geen zak aan. Het zit allemaal wel knap in elkaar, maar het doet me gewoon helemaal niks. Had ik met het vorige album ook al. Maar misschien word ik hier gewoon te oud voor. :-)

Reactie van MetalJan op 11-07-2012 om 18:33u
Score: 85 / 100

Sterke plaat, beter dan de vorige!

Reactie van Marc op 19-07-2012 om 18:18u
Score: 90 / 100

Erg sterk album. Weer meer richting mijn favo album Destroy the opposition. Vette riffs en geweldig drumwerk!