Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Pilgrim - Misery Wizard
Jaar van release: 2012
Label: Metal Blade Records
Pilgrim - Misery Wizard
Het is altijd wel leuk om te zien hoe promosheets vol nonsens staan. Je kan er rustig een goed fantasyboek mee vullen. Al die doom metalbandjes komen namelijk wel uit een of andere mysterieuze, heilige tombe in een ver land waar een eeuwenoude, maar inmiddels uitgestorven, beschaving leefde. Van daaruit zijn ze helemaal in de ban geraakt van Black Sabbath, Reverend Bizarre en Pentagram en in het dagelijks leven werken ze in de IT-sector. Zodoende ook Pilgrim. Echter had deze graftombe niet geopend hoeven worden.

De drie heren van dit gezelschap gaan prat op met hun mix van ‘vernietiging, miserie en schoonheid’. Wat mij betreft is het vooral miserie, want wat zij al die jaren in hun krochten uitgespookt hebben, met muziek heeft het weinig te maken gehad. Erg kundig is Pilgrim niet. Er staan twee aardige tracks op Misery Wizard: de eerste en de laatste. Alles wat er tussenin zit is vooral saai. Tergend saai, omdat deze heren vaak niet verder komen dan platgespeelde doomriffjes, typische vibrato’s die sinds Saint Vitus al honderden keren overgedaan zijn, maar vooral vanwege het feit dat het geheel gewoon geen seconde memorabel is.

De andere kant van het verhaal is wel dat de uitvoering goed is. Misery Wizard heeft een prima geluid, waardoor het allemaal wel vertrouwd aanvoelt. Het is vooral wanneer je goed naar de muziek luistert dat het grotendeels bestaat uit nietszeggend materiaal. Eigenlijk is de muziek van Pilgrim gewoon niet de moeite waard, omdat er genoeg concurrerende bands zijn die wel consistent zijn. Songs als Astaroth of Forsaken Man zijn best aardig, maar ze rechtvaardigen niet de aanschaf van dit album.

Tracklist:
1. Astaroth
2. Misery Wizard
3. Quest
4. Masters Of The Sky
5. Adventurer
6. Forsaken Man

Score: 58 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 18 april 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Pilgrim - Misery Wizard
Reactie van Cedric op 18-04-2012 om 13:57u
Score: 70 / 100

Sommige nummers zijn best wel prima
Andere daarintegen bestaan uit ultra-trage riffs die nergens op slaan.

Een matige Reverend Bizarre kopie....

Pilgrim - Misery Wizard
Reactie van peter op 19-04-2012 om 16:00u
Score: 8 / 100

uitstekende doom cd die veel doetdenken aan reverend bizarre,

graag doom-metalcd laten bespreken die doom metal ook goed vinden

Pilgrim - Misery Wizard
Reactie van Een Metalfan op 22-04-2012 om 15:54u

dat vind ik ook echt heerlijke logge rifs